Corona en onderwijs en voorlichting 2020-2021

15 december 2020

Op 14 december heeft de overheid strenge extra maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. De maatregelen gelden vanaf woensdag 16 december 2020 tot en met tenminste zondag 17 januari 2021.

Wat betekent dit voor Mondriaan?

Studenten krijgen online les. In principe zijn er geen lessen op school, maar voor het mbo gelden een aantal uitzonderingen.

Wat mag wel op school?:

  • Lessen aan kwetsbare studenten
  • Praktijkonderwijs en vervangende stages op school
  • Examens en tentamens

Bij onderwijs op school blijven de gewone coronamaatregelen gelden. Zo moeten studenten 1,5 meter afstand van elkaar houden. Daarom kijkt Mondriaan wat veilig kan in onze gebouwen, ook voor de uitzonderingen die zijn gemaakt.

Mondkapjesplicht

Bij Mondriaan geldt vanaf 26 oktober 2020 een mondkapjesplicht. De mondkapjesplicht geldt in ‘verkeerssituaties' (zoals de gangen, trappenhuizen en in de leslokalen tot het moment dat je gaat zitten). In die situaties kan het lastig zijn om 1,5 meter afstand altijd te waarborgen. In de lokalen mag het mondkapje af als je eenmaal zit. Studenten zitten hier op 1,5 meter afstand tot elkaar. Verder blijft gelden dat je mondkapjes draagt in lessen waar 1,5 meter niet altijd kan worden gegarandeerd, zoals bijvoorbeeld in specifieke praktijklessen.

Werving en voorlichting

  • In 2021 biedt Mondriaan vooralsnog alleen online voorlichting aan. Dit betreft de online Open Dag op 2 februari en op 9 maart.
  • Meer informatie vind je op de pagina over de Open Dagen.
  • Naast de online voorlichtingsmomenten kun je hier ook een vraag stellen over een opleiding of een voorlichting.

Om veilig en verantwoord onderwijs te geven, gelden de algemene richtlijnen van de overheid en RIVM en de kaders van OCW voor het mbo.

Bij vragen en antwoorden vind je meer informatie over ROC Mondriaan en het coronavirus.


Meer nieuws lezen