Maak het in de mode

Achter de glamour van de modewereld zit veel vakkennis, deskundigheid en productiviteit. Omdat het modebeeld voortdurend verandert is het van belang dat je in deze sector op de hoogte blijft van de laatste trends. Als je in de mode wilt werken, ben je modebewust, vind je het leuk om met de naaimachine te werken, ben je creatief en heb je gevoel voor kwaliteit.

Altijd al iets in de mode willen doen, maar niet precies weten wat?

Je droom is werken in de mode. Je eigengemaakte collectie uitbrengen of aan de slag bij een groot modemerk in binnen- of buitenland. Veel reizen naar bijvoorbeeld Italië of China. Jouw ontwerpen op straat zien lopen. Het kan allemaal als je een opleiding hebt gedaan bij ROC Mondriaan School voor Beauty Hair & Fashion.

Wij bieden alle opleidingen binnen het MBO op modegebied. Met een VMBO basisdiploma kan je naar Basismedewerker Fashion. Heb je VMBO kader- of theoretische leerwegdiploma, dan start je met een basisperiode waarin je je kan oriënteren. Daarna ga je een keuze maken voor je afstudeerrichting. Zo kan je het beste gebruik maken van je eigen kwaliteiten. In de mode moet je voor alle beroepen een bepaalde basiskennis hebben, die bieden wij aan in de basisperiode. Tegelijkertijd ervaar je wat je leuk vindt en daar kan je dan in verder.

Voor alle opleidingen geldt dat je geen specifieke voorkennis nodig hebt.

*Informatie over deze sector downloaden en/of printen? Klik dan hier voor onze flyer over de sector Fashion

Je ontmoet veel creatieve studenten met één passie: mode.

Alle opleidingen in Fashion


In de modebranche kun je verschillende richtingen kiezen. Of je nu kleding wilt maken of liever kleding ontwerpt, bij ons kun je je kwaliteiten gaan ontwikkelen. Ook als organisatietalent kan je in de mode succesvol zijn.

Fashion design & productmanagement

Wil jij de schakel tussen Nederland en het productiebedrijf in het buitenland zijn? Of als junior stylist de ontwerper assisteren? Kies dan één van de opleidingen in deze studierichting.

Mode-maatkleding

Je leert op een professionele manier maatkleding maken. Natuurlijk ben je als geen ander op de hoogte van nieuwe trends en ontwikkelingen in de modebranche!

"Werk aan je netwerk, zonder de juiste contacten kom je nergens."

Wil je persoonlijk studieadvies?

Studie Info Punt

Waldorpstraat 41 2521 CA Den Haag
Van knoopsgat tot catwalk, I love it!
Daisy, student 3de jaars Mode-maatkleding

Onze scholen

School voor

Beauty, Hair & Fashion