Iets met

Horeca

bruisend en gastvrij

De horeca is een sector waar gastvrijheid centraal staat. De gasten hebben steeds meer behoefte aan een waardevolle ervaring. Om de gast het gevoel van service en gastvrijheid te doen ervaren, moet je proactief op deze wensen inspelen. Kwaliteit, gastvrijheid en beleving worden steeds belangrijker.

In de horeca zijn veel richtingen te vinden:

  • Fastservice
  • Koksopleidingen
  • Facilitaire dienstverlening
  • Manager Ondernemer Horeca
  • Meewerkend horeca ondernemer
  • Medewerker in de bediening

Welke richting past het beste bij jou?

Persoonlijk verhaal

Roy van de Bos, een student van de School voor Horeca en Facilitaire dienstverlening, heeft een goede tip: ""Kies horeca alleen als je het echt wil gaan doen en je het mensen graag naar de zin maakt. Motivatie is belangrijk." Lees meer

Stage is een onmisbaar onderdeel van het mbo. Stageplaats bieden of zoeken:

Stage Horeca

Stage International Hotel and Management

Meer over stage

Alle opleidingen in Horeca

In deze sector ben je dienstverlenend, en daarom zie je er altijd keurig en representatief uit. Dat leer je vanaf dag één op school, want je gaat keurig in pak naar school. Al snel weet je hoe je het mensen goed naar de zin kunt maken en wat wel of niet hoort. Ben jij gastvrij en ondernemend? Kies dan voor één van onderstaande opleidingen in de sector horeca en facilitaire dienstverlening.

Stage in een hotel in het buitenland....
Jane, 3e jaars Ondernemer-manager horeca

Vakwedstrijden, wij gaan voor de winst!

Mondriaan doet vaak mee aan internationale wedstrijden, zoals in het maken van de beste cocktail en de wedstrijd van de Wijnacademie. In 2015 heeft Jorrit Verhulst (rechts op de foto) deze mooie SWEN 2 Wijnoorkonde prijs gewonnen!

Het gebeurt vaak dat onze studenten niet in de horeca gaan werken maar doorstuderen en een managersfunctie in een andere branche krijgen. Dat komt doordat de opleiding heel volledig en breed is. Behalve je diploma heb je aan het eind van je studie een heel netwerk opgebouwd en veel extra vaardigheden geleerd.

Les krijgen van chefkoks

In de fastfood of -servicesector moet je klantvriendelijk, dienstverlenend en flexibel zijn en altijd snel kunnen handelen.

Als kok werk je nauwkeurig en hygiënisch. Je kunt goed plannen en samenwerken in een team.

Zonder facilitaire dienstverlening functioneert geen gebouw of bedrijf. Jij hebt een ondersteunende of coördinerende en organiserende rol bij het inrichten en onderhouden van gebouwen.

Als horecamanager ben je manager én ondernemer. Daarom leer je behalve managementvakken ook de commerciële, financiële en operationele kanten van het ondernemerschap. Sales, marketing, personeelsbeleid, productie en distributie evenals praktische vaardigheden als koken en serveren komen aan bod.

Een medewerker in de bediening kan in de horecasector en contractcatering werken.

Wil je persoonlijk studieadvies?

Studie en Loopbaancentrum

Waldorpstraat 41
2521 CA Den Haag info@rocmondriaan.nl

Onze scholen

School voor

Entreeopleidingen

Bekijk alle opleidingen
School voor

Horeca en Facilitaire dienstverlening

Bekijk alle opleidingen

International Hotel and Management School

Bekijk alle opleidingen