bring your own device

BYOD

Beste deelnemer (en/of ouder/verzorger),

Hier vind je informatie over het gebruik van een laptop tijdens de lessen. Vanaf komend schooljaar werk jij in een ‘Bring your own device’ (BYOD)-omgeving. Wat betekent dit? Van jou als student van Mondriaan wordt verwacht dat jij zelf een laptop aanschaft die je kunt gebruiken tijdens de lessen. Omdat je vooral met je laptop aan de slag gaat, hoef je steeds minder boeken aan te schaffen. Hieronder zetten wij op een rij waar je laptop aan moet voldoen.

Waaraan moet mijn apparaat voldoen? *
ROC Mondriaan stelt een aantal minimumeisen, waaraan jouw apparaat moet voldoen. Dit zijn de volgende:

  • Het apparaat dient een laptop of notebook te zijn (dus geen tabletvariant)
  • Het operating system is gelijk aan Microsoft Windows 10 of hoger
  • 8 Gb geheugen (min.), 16 Gb (gewenst)
  • Intel i5 Core processor (gewenst)
  • De mogelijkheid om met ons draadloos netwerk (WiFi-N/ac) te verbinden
  • Ook moet je in het bezit zijn van oordopjes of een koptelefoon om zo geluidsfragmenten en/of video’s in de klas te kunnen beluisteren.

Hoe groot moet mijn scherm zijn?
ROC Mondriaan geeft als gewenst aan een schermgrootte van 15,6”. Dit is een gewenste situatie, geen vereiste. Wil je zelf liever een groter of kleiner scherm hebben, dan is dit jouw eigen keuze.

Moet ik nog een webcam hebben?
ROC Mondriaan geeft als gewenste situatie aan om een laptop te nemen met een built-in webcam. Het kan zijn dat voor bepaalde lessen videosessies worden gehouden. Een built-in webcam is in die situatie handiger dan dat je een aparte webcam moet aansluiten.

Ik heb thuis al een laptop?
Zolang je laptop voldoet aan de door ROC Mondriaan gestelde eisen, hoef je geen nieuwe laptop aan te schaffen en kan je je huidige laptop op school gebruiken.

Kan ik mijn MacBook gebruiken op school?
Soms kunnen apparaten die niet aan de ROC Mondriaan vereisten voldoen wel gebruikt worden. Hou er dan wel rekening mee dat gestelde vragen bij een niet juist werkend apparaat door ROC Mondriaan onbeantwoord (kunnen) blijven.

Waar moet ik zo’n laptop aanschaffen?
Je bent vrij om te kiezen in welke winkel jij jouw eigen laptop aanschaft. Dit kan de Mediamarkt, BCC, campusshop of een andere webshop zijn, zolang het apparaat maar aan de minimum gestelde eisen van ROC Mondriaan voldoet.

Campusshop.nl
ROC Mondriaan werkt samen met de site Campusshop.nl. Je kunt hier voor een scherpe prijs een laptop aanschaffen. Per school kun je op de site nagaan welke keuzemogelijkheid je hebt. Tevens biedt campusshop je de mogelijkheid om je laptop extra te verzekeren en is het mogelijk een gespreide betaling aan te gaan. Ook heb je gegarandeerd een snelle service of zelfs het gebruik van een vervangende leenlaptop.

Studywise
In samenwerking met Studywise biedt ROC Mondriaan studenten een assortiment laptops aan. Tegen een lage prijs en met een uitstekende service helpt Studywise studenten van ROC Mondriaan aan de juiste laptops. Accessoires, garantie- en schadepakketten kun je ook aan je winkelmand toevoegen. Betaal hierna in één keer via iDeal of gespreid in 36 maanden. Vragen of reparatie? Bel gerust de klantenservice op 088-8282040. Studywise haalt je laptop thuis op en levert het binnen 5 werkdagen gerepareerd thuis af. Bestel en bespaar €20,- met de vouchercode ROCM20 op ROC Mondriaan – Studywise.

*Mocht de school of opleiding sterk afwijken van de ROC Mondriaan standaard, dan wordt dit door de opleiding kenbaar gemaakt.