Iets met

Economie

Economie is veelzijdig

De sector economie is iets voor jou als jij wilt gaan werken in de financiële, commerciële, secretariële of bestuurlijke wereld. Je kunt ook kiezen voor de richting HRM en juridische ondersteuning.

De beroepen in al deze richtingen staan in het teken van dienstverlening aan consumenten en bedrijven. Daarom staat zelfstandigheid en klantvriendelijkheid centraal in deze sector. Er zijn veel opleidingen binnen de sector economie. Hieronder staan alle opleidingen voor je op een rij.

Persoonlijk verhaal
Ian Rijnders, een student die voor economie heeft gekozen, heeft een goede tip: "Doe wat je echt leuk vindt om te doen en niet wat andere mensen van je verwachten." Lees meer

Stage is een onmisbaar onderdeel van het mbo. Stageplaats bieden of zoeken:

Stage Economie

Meer over stage

Alle opleidingen in Economie

Wij bieden veel opleidingen aan in de sector economie. Je hebt met onze opleidingen verschillende mogelijkheden. Ben jij cijfermatig ingesteld, nauwkeurig en kun je goed omgaan met vertrouwelijke gegevens? Dan is één van onze financieel administratieve opleidingen een uitdaging! Maar heb jij als organisatietalent ook wel eens gedacht aan een baan op een communicatieafdeling of een secretariële baan? Help jij liever iemand met juridische- of personeelszaken dan is onze juridische of HRM opleiding echt iets voor jou. Wat kies jij? Bekijk hieronder onze opleidingen.

Met een opleiding in de economie kan je alle kanten op.
Glenn, studeert Marketing Communicatie

Welke economische richting kies jij?

- Commerciële economie In een commerciële baan breng je producten of diensten aan de man. Klanten werven en goede relaties onderhouden zijn hierbij belangrijk. Je leert bij ons meteen hoe je de concurrentie voorblijft.

- Financieel administratief Met een financieel administratieve opleiding zijn boekhoudkundige en administratieve beroepen mogelijk. Dus ben jij cijfermatig ingesteld? Ben jij nauwkeurig en kun je goed omgaan met vertrouwelijke gegevens, dan is dit een uitdagende opleiding voor je!

- Secretarieel Wil jij een centrale rol spelen in een organisatie? Als secretaresse, directie-secretaresse/managementassistent zit je dan op de juiste plaats. Je communiceert, je organiseert en je beheert informatie. Als rechterhand van je manager bereid je zaken goed voor en zorg je dat alles op rolletjes loopt.

Help jij graag mensen?

- Juridisch medewerker Als juridisch-administratief medewerker onderhoud je contacten met cliënten en werk je aan juridische dossiers. Je ondersteunt rechters, notarissen of juristen. De kwaliteit van jouw werk is belangrijk voor het resultaat. Deze praktijkgerichte opleiding is daarom een goede basis.

- HRM Als medewerker Human Resource management houd je je bezig met werving, selectie of bemiddeling van personeel. Je kunt werkzaam zijn bij elke organisatie met een personeelsafdeling of bij een uitzendbureau. Je moet goed mondeling en schriftelijk kunnen communiceren en goed met mensen kunnen omgaan.

Wil je persoonlijk studieadvies?

Studie en Loopbaancentrum

Waldorpstraat 41
2521 CA Den Haag info@rocmondriaan.nl

Onze scholen

School voor

Administratie Den Haag

Bekijk alle opleidingen
School voor

Commerciële economie

Bekijk alle opleidingen
School voor

Economie Delft

Bekijk alle opleidingen
School voor

Economie en Juridische beroepen

Bekijk alle opleidingen