Welzijn maakt het verschil

In de welzijnssector werk je met kinderen, leerlingen op een basisschool, volwassenen of met mensen met een handicap of sociaal/psychische problemen.

Ben je sociaal en ondernemend? Vind je het leuk om met mensen te werken? Dan is de sector welzijn het helemaal voor jou. Je leert er van alles over het begeleiden en helpen van mensen. Afhankelijk van je studiekeuze werk je in een school, kinderdagverblijf, buurthuis, de gehandicaptenzorg of een andere maatschappelijke organisatie.

Leren in de praktijk

Welke opleiding je ook kiest, een groot deel van je opleiding vindt plaats in de praktijk. Zo leer jij van echte situaties en ben je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het werkveld. Je volgt uitdagende stages waarin je de kans krijgt om te groeien en kennis op te doen, die je later weer kunt doorgeven aan mensen die dat nodig hebben.

Alle opleidingen in Welzijn


Wat kies jij? De kinderopvang? Werken met leerlingen op een basisschool? Of het helpen van mensen met een handicap of sociaal/psychische problemen?

Dienstverlening

Wil je mensen die dat niet zelf kunnen begeleiden in hun dagelijks leven? Bekijk de opleidingen binnen deze opleidingsrichting.

Maatschappelijke zorg

Kies deze richting als je specifieke doelgroepen wilt begeleiden. Of het nu gaat om een jongere verstandelijke en/of lichamelijke beperking, dementerende ouderen of mensen met psychiatrisch probleem.

Pedagogisch werk

Een opleiding in deze richting is echt iets voor jou als je graag met kinderen wilt werken zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Reguliere entreeopleidingen bol / bbl

Sociaal werk

Breng jij mensen, van jong tot oud graag in verbinding met elkaar? Zorg jij voor de sociale veiligheid in buurten? Dan is de opleiding Sociaal Werk echt iets voor jou.

Verzorgende IG

Sta jij graag klaar voor anderen en zie jij het als een uitdaging om het beste te halen uit mensen (wat hun situatie ook is)? Dan is deze richting iets voor jou.

Ik wist al wat ik wilde gaan doen, maar tijdens de Open Dag heb ik echt de sfeer van de school kunnen proeven.

Wil je persoonlijk studieadvies?

Studie Info Punt

Waldorpstraat 41 2521 CA Den Haag

Onze scholen

School voor

Entreeopleidingen, jouw opstap naar mbo niveau 2 of werk

School voor

Maatschappelijke zorg en Verzorgende

School voor

Pedagogische en Sociale beroepen

School voor

Zorg en Welzijn Delft

School voor

Zorg en Welzijn Den Haag

School voor

Zorg en Welzijn Leiden

School voor

Zorg en Welzijn Westland