Welzijn maakt het verschil

In de welzijnssector werk je met kinderen, leerlingen op een basisschool, volwassenen of met mensen met een handicap of sociaal/psychische problemen.

Ben je sociaal en ondernemend? Vind je het leuk om met mensen te werken? Dan is de sector welzijn het helemaal voor jou. Je leert er van alles over het begeleiden en helpen van mensen. Afhankelijk van je studiekeuze werk je in een school, kinderdagverblijf, buurthuis, de gehandicaptenzorg of een andere maatschappelijke organisatie.

Leren in de praktijk
Welke opleiding je ook kiest, een groot deel van je opleiding vindt plaats in de praktijk. Zo leer jij van echte situaties en ben je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het werkveld. Je volgt uitdagende stages waarin je de kans krijgt om te groeien en kennis op te doen, die je later weer kunt doorgeven aan mensen die dat nodig hebben.

De school zag hoe gemotiveerd ik ben. Ze gaven me een kans.

Alle opleidingen in Welzijn


Wat kies jij? De kinderopvang? Werken met leerlingen op een basisschool? Of het helpen van mensen met een handicap of sociaal/psychische problemen?

Dienstverlening

Wil je mensen die dat niet zelf kunnen begeleiden in hun dagelijks leven? Bekijk de opleidingen binnen deze opleidingsrichting.

Entree

Heb je geen diploma van je middelbare school? Dan kan je beginnen met het volgen van een entreeopleiding. Je wordt opgeleid tot assistent.

Facilitaire dienstverlening

Zonder facilitaire dienstverlening functioneert geen gebouw of bedrijf. Jij hebt een ondersteunende of coördinerende en organiserende rol bij het inrichten en onderhouden van gebouwen.

Onderwijsassistent

Als onderwijsassistent ondersteun je de leerkracht in de klas en help je kinderen in hun onderwijs. Ook is de opleiding Onderwijsassistent een goede springplank voor het hbo.

Pedagogisch werk

Een opleiding in deze richting is echt iets voor jou als je graag met kinderen wilt werken zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Sociaal werk

Breng jij mensen, van jong tot oud graag in verbinding met elkaar? Zorg jij voor de sociale veiligheid in buurten? Dan is de opleiding Sociaal Werk echt iets voor jou.

Verzorgende IG

Sta jij graag klaar voor anderen en zie jij het als een uitdaging om het beste te halen uit mensen (wat hun situatie ook is)? Dan is deze richting iets voor jou.

Vitaliteitsbegeleider

Ben jij een sportief type dat graag zorgt voor anderen? En wil je dat later combineren in één baan? Verdiep je dan eens in de richting Vitaliteitsbegeleider.

Wil je persoonlijk studieadvies?

Studie en Loopbaancentrum

Waldorpstraat 41 2521 CA Den Haag
Zorgen voor een gezellige buurt.
Maya, studente Welzijn

Onze scholen

School voor

Dienstverlening, Zorg en Welzijn Den Haag

School voor

Entreeopleidingen

School voor

Maatschappelijke zorg en Verzorgende

School voor

Pedagogische en Sociale beroepen

School voor

Zorg en Welzijn Delft

School voor

Zorg en Welzijn Leiden

School voor

Zorg en Welzijn Westland