Vragen en antwoorden coronavirus en ROC Mondriaan

[Update 16 februari 2022}

Hier lees je hoe het zit met de regels binnen Mondriaan. Ook vind je een overzicht van andere veelgestelde vragen en antwoorden over het onderwijs en de coronamaatregelen.

Wat betekenen de aangekondigde versoepelingen voor studenten van Mondriaan?

Er geldt geen maximale groepsgrootte meer, en vanaf vrijdag 25 februari gaan alle schoollocaties weer helemaal open. Een mondkapje is dan niet meer verplicht (vrijwillig een mondkapje dragen mag altijd). Ook hoeven we vanaf die datum geen 1,5 meter afstand meer te houden.

Hoe organiseert Mondriaan verder onderwijs en examens op school?

Studenten en medewerkers volgen de basisregels van het RIVM: - Was vaak en goed je handen - Hoest en nies in je elleboog - Zorg voor voldoende frisse lucht - Blijf thuis bij klachten en doe een zelftest.

Wanneer blijf ik thuis en wanneer mag ik (weer) naar school?

Moet ik me ook laten testen bij klachten als ik volledig gevaccineerd ben? Wanneer mag ik weer naar school? Bekijk de Quarantaine-checker (corona-beslisboom) voor de antwoorden.

Zijn er zelftesten te krijgen op school?

Ja, zelftesten zijn ook op school verkrijgbaar. Het belang en de gezondheid van onze studenten en medewerkers blijft voorop staan. Daarom bieden we op alle locaties zelftesten aan voor zowel studenten als medewerkers. Voor meer informatie: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/testen/zelftesten-en-het-coronavirus

Hoe zit het met internationale reizen voor studenten?

Studenten kunnen weer op internationale stage en studiereis.

Hoe zit het bij Mondriaan met de ventilatie?

De klimaatinstallaties in alle gebouwen voldoen aan de eisen. Mondriaan voldoet voor alle gebouwen aan de zogenoemde “Frisse school norm B”. De Frisse school is een bouwnorm voor het onderwijs. De gebouwen van Mondriaan zijn goed geventileerd en voldoen aan de norm. Daarbovenop wordt nu extra geventileerd: 30m3 per persoon per uur, met buitenlucht. Er wordt dus geen binnenlucht hergebruikt. De luchtkwaliteit wordt met grote regelmaat gemonitord.

Gaan de Open Dagen door?

Ja, voorlichtingen zoals de Open Dag en Mondriaan Markt vinden ook weer op locatie plaats. Bekijk hier onze Open Dagen.

Waarop baseert het ROC Mondriaan het coronabeleid?

Wij volgen de richtlijnen van de Rijksoverheid en RIVM. Waar nodig hebben we contacten met de regionale GGD, MBO Raad en de gemeente.