Vragen en antwoorden coronavirus en ROC Mondriaan

[Update 15 januari 2022]

Hier lees je hoe het zit met de regels binnen Mondriaan. Ook vind je een overzicht van andere veelgestelde vragen en antwoorden over het onderwijs en de coronamaatregelen.

Wat betekenen de aangekondigde versoepelingen voor studenten van Mondriaan?

Het onderwijs kan vanaf maandag 17 januari 2022 weer op de scholen worden gegeven. Dit geldt ook voor Vavo en de Taal+school.

Op de scholen geldt de 1,5 meter-regel. Mondkapjes zijn verplicht in de gebouwen van Mondriaan. Doe 2 x per week een zelftest als je op school bent geweest.

Hoe organiseert Mondriaan verder onderwijs en examens op school?

 • Studenten en medewerkers volgen de basisregels van het RIVM:
  • Was vaak en goed je handen
  • Hoest en nies in je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Houd 1,5 meter afstand
  • Zorg voor voldoende frisse lucht
  • Blijf thuis bij klachten en laat je direct testen bij de GGD of doe een zelftest. Ook als je gevaccineerd bent.

Wanneer blijf ik thuis en wanneer mag ik (weer) naar school?

Moet ik me ook laten testen bij klachten als ik volledig gevaccineerd ben? Wanneer mag ik weer naar school? Bekijk de Quarantaine-checker (corona-beslisboom) voor de antwoorden.

Zijn er zelftesten te krijgen op school?

Ja. De zelftesten zijn ook op school verkrijgbaar. Het belang en de gezondheid van onze studenten en docenten blijft voorop staan. Daarom bieden we op alle locaties zelftesten aan voor zowel studenten als docenten. Zo kunnen studenten en docenten zichzelf bij voorkeur twee keer per week preventief testen. De regel om jezelf bij klachten te laten testen bij de GGD blijft gelden.

Voor meer informatie: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/testen/zelftesten-en-het-coronavirus

Hoe zit het met internationale reizen voor studenten?

Vanaf 1 oktober kunnen studenten weer op internationale stage en studiereis.

Hoe zit het bij Mondriaan met de ventilatie?

De klimaatinstallaties in alle gebouwen voldoen aan de eisen. Mondriaan voldoet voor alle gebouwen aan de zogenoemde “Frisse school norm B”. De Frisse school is een bouwnorm voor het onderwijs. De gebouwen van Mondriaan zijn goed geventileerd en voldoen aan de norm. Daarbovenop wordt nu extra geventileerd: 30m3 per persoon per uur, met buitenlucht. Er wordt dus geen binnenlucht hergebruikt. De luchtkwaliteit wordt met grote regelmaat gemonitord.

Gaan de Open Dagen door?

Voor ROC Mondriaan geldt dat voorlichtingen zoals de Open Dag en Mondriaan Markt ook weer op locatie plaatsvinden. Ook hier volgen we de richtlijnen van de overheid zoals: het dragen van een mondkapje, zoveel mogelijk 1,5 meter afstand houden en het verzoek om niet meer dan één begeleider of ouder mee te nemen. Bekijk hier onze Open Dagen voor komend jaar.

Waarop baseert het ROC Mondriaan het coronabeleid?

Wij volgen de websites van de Rijksoverheid en RIVM. Waar nodig hebben we contacten met de regionale GGD, MBO Raad en de gemeente.