Bezoek minister Hoekstra aan School voor Orde en Veiligheid

5 september 2022

Op maandagmiddag heeft minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra een bezoek gebracht aan de School voor Orde en Veiligheid. Na de ontvangst door Hans Schutte en schooldirecteur Birgül Tiryaki nam hij plaats in een klaslokaal. Daar zaten studenten van alle opleidingen die de school biedt al klaar. Vooraf hadden ze met elkaar en hun docenten al vragen bedacht en ze maakten het de minister bepaald niet makkelijk. “Jullie zijn beter dan de journalisten die me na de ministerraad op staan te wachten!”

Vragen van de studenten
Natuurlijk waren er vragen over de internationale situatie, het stationeren van Nederlandse militairen in Roemenië en de bezoeken die hij aan Kyiv, de hoofdstad van Oekraïne, heeft gebracht. Er kwamen echter ook vragen over zaken die studenten zelf raken, zoals de wooncrisis en ook de situatie met asielzoekers kwam aan bod. Een van de grappigste antwoorden kwam op de vraag: “Wat zou u doen als u helemaal alleen over Nederland zou regeren?” waarop de minister direct zei: “Hopen dat jullie me direct komen halen om me op te sluiten.” want alleenheerschappij is natuurlijk niet iets dat bij onze democratie past.

Superrelevant
Hoekstra liet zeker ook zijn waardering voor de studenten blijven. “Ik vind het prachtig dat jullie deze opleidingen volgen, ze zijn superrelevant. Veiligheid is voor iedereen de absolute kern, zonder veiligheid bouw je niets op en kom je niet tot ontwikkeling. Maar het is helaas niet vanzelfsprekend en jullie nemen je verantwoordelijkheid, wat een geweldig werk!”

Meer nieuws lezen

Doe weer mee! reikt vier pluimen uit

23 september 2022: Doe weer mee! reikt vier pluimen uit Lees verder

Eerstejaars studenten van ROC Mondriaan gaan aan de slag met

21 september 2022: Gratis bibliotheekpas voor studenten Lees verder
Bekijk meer nieuwsberichten