Met practoraat verder op de Spoor 22 trein

20 december 2022

De afsluiting van Spoor 22 in juni van dit jaar betekende geen einde van de samenwerking. In het Centrum voor Innovatief Vakmanschap (CIV) op de Aspasialaan is woensdag het practoraat “Vakmanschap Sociaal Werk” ondertekend. De ROC’s Mondriaan, Zadkine en Albeda blijven zo hun samenwerking voortzetten.

Doelen bereikt

Er is vier jaar hard gewerkt door alle partners binnen Spoor 22. In 2018 ging het programma van start; in de regio Den Haag/Rotterdam gingen binnen het sociaal werk het beroepsonderwijs en het werkveld nauw samenwerken. Op 22 juni vond de feestelijke afsluiting plaats en met trots werd geconcludeerd dat de doelen waren bereikt: Meer banen en stageplaatsen voor mbo sociaal werkers en een betere doorstroming naar het hbo.

Onderzoek naar impact

Maar wat is eigenlijk de impact geweest voor studenten, docenten, het onderwijs en het werkveld? Dat is onderzocht door Zelfstandig onderwijsadviseur/-onderzoeker Mark Hesseling die tijdens de bijeenkomst de eerste uitkomsten presenteerde. Voor hij hieraan begon heeft hij uitgebreid literatuuronderzoek gedaan en onder andere kwalificatiedossiers en nieuwsbrieven doorgespit. In totaal is er met 122 studenten gesproken en daarnaast heeft hij praktijksituaties opgezocht. Mark: “Mijn volledige rapportage komt in januari, maar ik kan al wat tipjes van de sluier oplichten. Spoor 22 is een prachtig voorbeeld van publiek-private samenwerking en een aanjager van activiteiten. Het is mooi om te zien hoe de trein blijft doorrijden. Wat me ook opviel was dat veel studenten helemaal niet te klagen hadden over werk- of studiedruk. Integendeel, ik hoorde heel vaak: er mag van mij nog wel een tandje bij!”

Klik voor een filmpje waarin de vier jaar van Spoor 22 worden samengevat.

Meer nieuws lezen

Studenten halen 567 euro op voor ALS fonds

19 april 2024: Meer opgehaald dan verwacht Lees verder

Studenten voor ict-support naar Litouwen

03 april 2024: Leuke en leerzame reis Lees verder
Bekijk meer nieuwsberichten