Kickboksles op School voor Retail en Logistiek Delft

10 oktober 2022

Op de School voor Retail en Logistiek Delft is dit schooljaar begonnen met een bijzonder traject. Gedurende vijf weken werd er kickboksles gegeven aan studenten door Harm Vissers van Ontspannenkracht.nl. Harm: "Ontzettend leuk dat Mondriaan bereid is om de studenten dit aan te bieden. Deze school geeft jongeren al zoveel kansen en biedt ze zo ook nog iets extra's aan." Harm verzorgde de lessen samen met twee van onze docenten: Diederik de Jong en Frits Oosterveer.

De gouden weken

De studenten, van de opleidingen op niveaus 2 en 3, leren om uit hun eigen referentiekader te stappen. In de eerste vijf weken van het schooljaar, ook wel de "gouden weken" genoemd, wordt de toon gezet. Er wordt groepsgevoel gekweekt via opdrachten waarbij moet worden samengewerkt. De studenten werken op deze manier ook aan hun weerbaarheid, staan steviger in hun schoenen en leren om verantwoordelijkheid te dragen voor het eigen handelen. Allemaal zaken die prima van pas kunnen komen tijdens hun stages.

Van een klas een groep gemaakt

Schooldirecteur Cora Plezier kwam bij de laatste les waar de deelnamecertificaten werden uitgereikt: "Wat is er hier hard gewerkt, jullie leren op een respectvolle manier met elkaar om te gaan. Wat jullie vooral hebben gewonnen is inzicht. Mooi om te zien hoe er hier van een klas een groep is gemaakt!"

Sem, een van de deelnemende studenten vond dat de bokslessen voor hem voor- en nadelen hadden. "Ik vond het superleuk om mee te doen, maar ik ga altijd fitnessen op dinsdagmiddag en als ik straks naar de sportschool ga dan heb ik aan het begin al spierpijn!"

Meer nieuws lezen

Symposium 2024 – Samen maken we Mondriaan

26 april 2024: Iedereen werkt mee aan succesvolle nieuwe editie Lees verder

Studenten halen 567 euro op voor ALS fonds

19 april 2024: Meer opgehaald dan verwacht Lees verder
Bekijk meer nieuwsberichten