Steun voor Delftse retail

1 februari 2021

Het nieuwe online platform WeAreDelft.nl en de School voor Retail & Logistiek Delft slaan de handen ineen. Twintig studenten van de opleiding Manager Retail ontzorgen Delftse retailers bij online zichtbaar zijn. Juist nu, in deze tijd van Corona, is het online zichtbaar zijn belangrijk dan ooit. En daar kunnen de ondernemers alle hulp bij gebruiken.

Vorig jaar lanceerden een aantal Delftse ondernemers het online platform wearedelft.nl. Dit platform biedt ondernemers de mogelijkheid hun goederen en diensten online aan te bieden.. Melanie Haaksma, één van de initiatiefnemers van wearedelft.nl maakte zich zorgen. “We moeten kijken naar wat er nodig is en meteen actie ondernemen. De ondernemers hebben het in deze tijd zwaar, moeten online en kunnen de hulp goed gebruiken.”

Kansen voor studenten

En juist daar zien de studenten kansen. Megan is één van de studenten die de handen uit de mouwen gaat steken: “Voor het vak e-commerce gaan wij wearedelft.nl helpen. We willen namelijk zoveel mogelijk ondernemers helpen in deze moeilijke tijd. Wij leren hier heel veel van en het is ook nog eens een leuke uitdaging.”

De studenten hebben de website al bekeken en een lijst opgesteld met tips. Daarnaast gaan de studenten in samenwerking met Melanie de komende weken aan de slag. Tijdens verschillende online bijeenkomsten en co-creatie sessies wisselen ze ideeën uit, wordt er gebrainstormd en gaan de studenten Delftse ondernemers helpen beter online zichtbaar te worden op het platform. Volgens Melanie een gouden kans: “De frisheid en energie van de studenten zijn in deze zware tijden hard nodig.”


Meer nieuws lezen