Bezoek van burgemeester én wethouder

12 november 2021

In het kader van de Week van het Respect kwamen zowel burgemeester Van Zanen als wethouder Bruines naar de Koningin Marialaan om met studenten van de School voor Horeca en Facilitaire dienstverlening in gesprek te gaan. Tijdens deze Week van het Respect is er binnen de lesgroepen van de school ook aan projecten over dit onderwerp gewerkt. Door het hele land werken politici, bekende Nederlanders en topsporters hier graag aan mee en geven ze op diverse locaties gastlessen.

Andere onderwerpen
De centrale vraag was wat respect nu eigenlijk is en hoe je dat op school of tijdens je stage gebruikt om tot een goede samenwerking te komen. Ook heel andere onderwerpen, zoals het corona/horecabeleid van de gemeente lieten deze studenten zeker niet onbesproken. Wat doet de politiek eigenlijk voor de horecasector en is dat wel genoeg? En waarom zitten er eigenlijk niet veel meer mbo'-ers in de politiek? Allemaal vragen waar de bestuurders tekst en uitleg over moesten geven.

Interactie, ook onderling
De gasten hadden duidelijk plezier in de interactie die met de studenten op gang kwam. Burgemeester van Zanen begreep dat in de hectiek van een keuken soms heel direct gecommuniceerd moet worden en de studenten legden uit hoe ze daar zelf in stonden. Zo gingen ze ook met elkaar in gesprek. Wethouder Bruines legde uit dat zeker in de politiek de meningsverschillen soms heel groot kunnen zijn. Toch kan er dan door respectvol met elkaar om te gaan en niet persoonlijk te worden tijdens een debat, veel met elkaar bereikt worden.


Meer nieuws lezen