Studenten helpen met vaccineren

25 januari 2021

Studenten Verpleegkunde van de School voor Zorg en Welzijn Delft van ROC Mondriaan aan de Brasserskade ondersteunen bij het vaccineren van de verpleeghuiscliënten van Pieter van Foreest. Om die reden worden 60 2de en 3de jaars studenten Verpleegkunde in kleine groepjes extra getraind in het intramusculair (in spierweefsel) injecteren en leren het vaccin klaar te maken. Twaalf studenten worden ingezet om te ondersteunen bij het vaccineren bij Pieter van Foreest. Gisteren is in de Bieslandhof in Delft gestart met de vaccinatie bij de zorgorganisatie.

Samen

Verzorgende en verpleegkundige medewerkers van Pieter van Foreest gaan vanuit zes vaccinatieteams zélf de cliënten vaccineren. Deze groep medewerkers is eveneens in de gelegenheid gesteld om, naast het met elkaar doornemen van het vaccineren met het Pfizer/BioNtech vaccin, ook de techniek van het vaccineren bij ROC Mondriaan “op te frissen”. Bij alle betrokken studenten, docenten van ROC Mondriaan en medewerkers van Pieter van Foreest is veel animo om een bijdrage te leveren in de strijd tegen corona. De twee organisaties werken al heel lang samen in het opleiden van zorgpersoneel, dus dat ze ook nu nauw samenwerken ligt voor de hand.

De vaccinatietraining

Een van de docenten/instructeurs van ROC Mondriaan legt uit hoe de training in zijn werk gaat: “Ze krijgen eerst de theorie, wat het covid vaccin precies is, de techniek van injecteren en leren dat vervolgens intramusculair te doen bij een pop in het skills-lokaal. Na een paar uur intensief oefenen kunnen ze aan de slag. Het is fantastisch dat we hier aan onze bijdrage kunnen leveren en een geweldige ervaring voor de studenten. En … dat vinden ze zélf ook!!” Eén van de studenten beaamt het meteen: “Ik vind het een eer om hier aan mee te mogen doen!”


Meer nieuws lezen