1e prijs bij Vakkanjers

18 juni 2018

Studenten van de School voor Technologie en Engineering in Delft stonden donderdag 14 juni in de landelijke finale van de Vakkanjer Challenge 2018 in Utrecht en pakten de winst. Het Alfa College uit Hoogeveen werd tweede en AAE uit Helmond ging er met de derde plaats vandoor. Vmbo’ers en mbo’ers uit heel Nederland presenteerden hun oplossingen tegen wateroverlast tijdens Vakkanjers LIVE. Voor het oog van ruim 1.400 jonge bezoekers pitchten de teams hun ideeën aan opdrachtgever de Unie van Waterschappen.

Vakkanjers LIVE is het landelijke eindevent van Vakkanjers, een challenge waarmee scholen en bedrijven samen werken aan vakmensen van de toekomst. Ruim zesduizend leerlingen van 130 scholen gingen afgelopen schooljaar aan de slag voor opdrachtgever de Unie van Waterschappen. De teams bedachten de meeste uiteenlopende ideeën: van een SmartWater Hotel tot een complete Urban Water Storage met monitoringssysteem waarmee waterschappen de beschikbare opvangcapaciteit kunnen vergroten en volgen. De vier studenten, Nils, Jurriaan, Alex en Jelle, hebben de afgelopen maanden keihard gewerkt aan hun project "Veijver" een innovatief voorbeeld van Urban Water Storage.

De beste teams presenteerden de origineelste ideeën in de Werkspoorkathedraal. Dijkgraaf Hetty Klavers van de Unie van Waterschappen reikte de prijzen uit: “Ik ben afgelopen schooljaar enorm onder de indruk geraakt van alle deelnemers aan de Vakkanjer Challenge. Iedereen heeft keihard gewerkt, met veel creativiteit en met heel veel plezier. Er zijn heel veel originele uitvindingen bedacht om wateroverlast tegen te gaan. Precies waarom we aanklopten bij de Vakkanjers. Alle teams kunnen hartstikke trots zijn op wat ze hebben neergezet voor de Unie van Waterschappen.”

Een film van de voorronde in Delft is hier te zien: https://youtu.be/zGRvDBke-38


Meer nieuws lezen