Eerste gediplomeerde studenten van ROC Mondriaan bij de ANWB

20 januari 2018

Dankzij een unieke samenwerking tussen de School voor Autotechniek en Mobiliteit en de ANWB kon op 19 januari de allereerste diplomering plaatsvinden van een groep studenten die nu meteen als wegenwacht aan de slag kan gaan. Dit alles vond plaats op het Haagse hoofdkantoor van de ANWB.

Bbl-coördinator Adriaan van Broekhoven liet weten dat er keihard gewerkt was. “Het was nooit gelukt zonder de leermeesters en ook nooit zonder Mondriaan.” In 2015 ging hij op zoek naar een ROC dat een partner kon zijn in het opleiden van nieuwe mensen voor de wegenwacht. Hij bezocht er diverse, en na ook de opleidingscijfers te hebben bekeken koos hij voor Mondriaan. Het enthousiasme waarmee hij op de Tinwerf werd ontvangen, heeft daarbij zeker meegespeeld.

Schooldirecteur Arien Reyngoudt was bij deze diplomering ook van de partij. “Als ROC, met de R van regionaal, zijn wij gericht op onze eigen regio. Maar hoe zeldzamer de opleiding wordt, hoe groter de regio. Bovendien houden wij landelijke ontwikkelingen goed in de gaten. Het eerste half jaar kwamen studenten soms helemaal uit Eindhoven twee keer per week naar de Tinwerf. Toen is er gekozen voor een meer centrale locatie in Utrecht. Die stad ligt niet in onze regio, maar het hoofdkantoor van de ANWB staat altijd nog in Den Haag. In ieder geval ben ik ontzettend trots op wat we met elkaar hebben gedaan. De ANWB wil investeren in mensen en samen geven we dat onderwijs. Mijn complimenten gaan naar de studenten en zeker ook naar de leermeesters, daar zijn ze vier dagen per week en daar gebeurt het voor 80 procent.”

De prestatie van de studenten is zeker opmerkelijk, want een 4 tal studenten heeft niveau 2 autotechnicus gedaan in een jaar, die moesten in dat jaar ook Nederlands, rekenen, Engels en burgerschap doen. De 10 geslaagde studenten op niveau 3 hebben de opleiding in anderhalf jaar gedaan. Een enorme prestatie!

Inmiddels zijn er al weer nieuwe groepen gestart die in september gaan diplomeren. Op dit moment wordt er ook uitgezocht of er gestart kan worden met een niveau 4 opleiding.


Meer nieuws lezen