Mechatronicastudenten winnen

19 juni 2017

Menno, Jelle en Leon (eerstejaars studenten mechatronica Delft) zijn de trotse winnaars van de vakkanjerwedstrijd. De opdracht was een rescue unit te ontwerpen voor de hulpverleners van het Rode Kruis.

Vier roc’s stonden in de grote finale van de Vakkanjer wedstrijden van 15 juni in Utrecht. De rescue unit van de Mondriaan studenten stak met kop en schouders boven de andere ontwerpen uit. Deze unit is een gemakkelijk te verplaatsen werkblad, waarin thermodekens, verband, hesjes en dergelijke kunnen worden opgeborgen. Verder is een voorziening voor vers water om te spoelen en te drinken en de nodige verlichting is erin geïntegreerd. Het was dus een heel eigen ontwerp en dat was voor de studenten erg leuk om te bedenken en te maken. Bij het ontwikkelen hebben de studenten samengewerkt met het High Tech Centre Delft en de Betafactory. In het Stanislas college hebben ze gebruik mogen maken van de werkplaats.

Leon Koeman (docent Mechatronica): “De Vakkanjerwedstrijden bieden studenten de kans om hun technisch en communicatief talent verder te ontwikkelen. Ze hebben veel klantgesprekken gevoerd. Niet alleen met het management van het Rode Kruis, maar vooral ook met de mensen die met de rescue unit werken. Deze ontwerpfase heeft heel veel tijd gekost, maar het bouwen van de unit deden ze in twee weken.” Jelle zegt hierover: “Ik heb vooral geleerd dat goed communiceren heel belangrijk is. Dat geeft ruimte voor nieuwe ideeën om een innovatief product te ontwerpen”


Meer nieuws lezen