Opening Bouwhal

8 maart 2017

De gloednieuwe Bouwhal is dinsdagmiddag 7 maart feestelijk geopend door Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland. De School voor Bouw en Infra heeft nu ruim opgezette werkplaatsen voor de opleidingen Timmerman, Schilder, Onderhoud en de Middenkader functionaris Bouw en Infra. De gehele 'machinale' is vernieuwd, waardoor de studenten vanaf nu op school kunnen oefenen met machines en in ruimtes zoals ze die ook in het bedrijfsleven tegenkomen. Schooldirecteur Loes Jansen is trots: "We hebben de hal geheel volgens de laatste inzichten verbouwd en ingericht. Zo bereiden de studenten zich nog beter voor op hun beroepspraktijk.''

De hal fungeert als één grote multidisciplinaire praktijksituatie. De service medewerker gebouwen is aan het werk en in het zicht en in contact met de timmerman of de schilder. Voor de opleiding Service medewerker gebouwen is het helemaal praktisch. Deze moet namelijk beschikken over een breed pakket aan vaardigheden, die allemaal in de Bouwhal te oefenen zijn. Er is een aparte ruimte voor de schilders. Hier kunnen ze stofvrij werken, een voorwaarde voor goed schilderwerk.

De bedrijven die de hal verbouwden en inrichtten, boden ook stageplaatsen aan studenten van de School voor Bouw en Infra. Dit was zelfs een van de voorwaarden bij de aanbesteding. In juli vorig jaar is begonnen met de sloop van binnenwanden. Medio oktober is de bouw gestart en werden de installaties geplaatst. Eind december is alles opgeleverd. Het totaal vloeroppervlak van de nieuwe Bouwhal is ruim 1800 m2.


Meer nieuws lezen