Jivika Baas van Morgen

2 februari 2016

Op 28 januari was de dertienjarige Jivika van het Heldring vmbo voor één dag onze baas, net als ongeveer honderd andere kinderen uit het hele land die ook op deze dag de positie overnamen van verschillende voorzitters, directeuren, burgemeesters en hoofdredacteuren. Dankzij ‘Baas van Morgen’, een initiatief van JINC, ervaren kinderen die opgroeien in een omgeving met sociaaleconomische achterstand hoe het is om de leiding te hebben en doen zij goede contacten op. Met deze ‘super bliksemstage’ willen JINC en de deelnemende organisaties laten zien dat een goede start op de arbeidsmarkt niet voor ál het talent van morgen vanzelfsprekend is.

Een groep van ruim honderd ‘bazen’ werkte mee aan deze jaarlijks terugkerende dag van JINC. Onder anderen Gerrit Zalm (ABN AMRO), Wouter Kolk (Albert Heijn), Sander Dekker (Staatssecretaris OC&W) en Eberhard van der Laan (burgemeester Amsterdam) stelden voor één dag hun stoel beschikbaar aan een jonge ‘Baas van Morgen’ en ook Pierre Heijnen deed mee. Hij ontving Jivika ’s ochtends op het Leeghwaterplein, waar zij vervolgens met Sylvia Liem, Jacqueline van der Plas en Kevin Arkesteijn (voorzitter van de studentenraad) het gesprek aanging over ‘Mondriaan en gastvrijheid’.

Vervolgens kreeg ze een rondleiding door het gebouw en bezocht ze de Koningin Marialaan en de Tinwerf. Wat haar allemaal op was gevallen besprak ze tijdens een lunch met Pierre Heijnen, die daarna zijn taak als voorzitter van het college van bestuur weer op zich nam. Daniël Roos, directeur JINC: “Tijdens JINC Baas van Morgen ervaren honderd kinderen hoe het is om de baas te zijn. Zij doen een waardevol contact op voor het leven en zien van binnenuit hoe een bedrijf werkt. Een ‘super bliksemstage’ waarmee de bazen van Nederland laten zien hoe belangrijk het is om te investeren in ál het talent van morgen.’’


Meer nieuws lezen