Culinair bezig

9 juli 2015

Afgelopen weekeinde werd voor de 16de keer Zoetermeer Culinair georganiseerd waar zo’n 4000 bezoekers uit de regio kwamen proeven van heel veel lekkers dat hen werd voorgeschoteld. Een grote groep studenten en medewerkers van de School voor Horeca en Facilitaire dienstverlening zetten traditioneel hun beste beentje voor om het de gasten naar de zin te maken.

Bij het betreden van het Marktplein, bleek dat de organisatie maatregelen had genomen in verband met de tropische temperaturen. Uit twee sproeikoppen kwam een heerlijke frisse nevel waar sommige bezoekers zelfs even in bleven staan om af te koelen.

Studenten en medewerkers van de School voor Horeca en Facilitaire dienstverlening kregen echter niet veel kans om af te koelen want zij zetten zich weer voor 100% in om hun vakkennis te etaleren. In een mobiele keuken werden de heerlijkste gerechten klaargemaakt en op de terrassen werden de bezoekers voorzien van allerlei verfrissingen. Ondanks de hittegolf was het toch heel druk, er was dan ook van alles te doen. Zo was er dit jaar voor het eerst een paviljoen waar experts kleinschalige workshops gaven aan mensen die meer wilden weten over mooie producten als verschillende soorten wijn, vlees, vis en brood.

Ook aan de kinderen was gedacht, er was voor hen een doorlopend programma met activiteiten en ze konden zelf ook aan de slag gaan en hun eigen baksels door een jury laten beoordelen. Dankzij de live muziek met optredens van o.a. de Hermes House Band, bleef het iedere avond tot laat gezellig op het plein.


Meer nieuws lezen