Certificaten voor Delftse doorzetters

7 juli 2015

Gisteravond vond de jaarlijkse certificatenuitreiking plaats van de regionale wervingscampagne ‘Doe weer mee!’. Het is een eerbetoon aan de volwassen Delftse cursisten van ROC Mondriaan die het besluit hebben genomen om op latere leeftijd terug naar school te gaan om beter te leren lezen, schrijven en/of rekenen. De cursisten werden beloond voor hun inzet en moed met een certificaat van Doe Weer mee! De Delftse wethouder van onderwijs Stephan Brandligt was erbij.
Pluim van de wethouder
Stephan Brandligt roemde de cursisten die de moed hebben om weer of soms voor het eerst weer naar school te gaan. ‘’Blijf oefenen, het is nu pas begonnen en als je iemand kent die ook moeite heeft met lezen en schrijven of rekenen, trek hem of haar erbij en zorg dat ze zich aanmelden!’’ aldus de oproep van Brandligt.

Delftse aanpak
De samenwerking tussen de gemeente Delft en ROC Mondriaan is goed. Mede daarom volgen ruim 700 volwassen Delftenaren bij ROC Mondriaan aan de Brasserskade zowel ’s avonds als overdag lessen lezen, schrijven en rekenen, inburgering, Nederlands als tweede taal, gebruik van de computer en het internet.
Kijk voor alle mogelijkheden ook op rocmondriaan.nl

Sinds april is er in Delft het Taalhuis. Dit is het informatiepunt voor mensen die het moeilijk vinden om Nederlands te spreken, lezen of schrijven. Het Taalhuis is er voor anderstaligen én voor mensen die hier geboren en getogen zijn. Ook in Delft zijn veel mensen van 15 en ouder die grote moeite hebben met lezen en schrijven. In heel Nederland heeft ongeveer één op de negen mensen hier een probleem mee. Meer informatie is te vinden op Delft.nl

Meer nieuws lezen

Symposium 2024 – Samen maken we Mondriaan

26 april 2024: Iedereen werkt mee aan succesvolle nieuwe editie Lees verder

Studenten halen 567 euro op voor ALS fonds

19 april 2024: Meer opgehaald dan verwacht Lees verder
Bekijk meer nieuwsberichten