’Het lijkt Parijs wel!’

6 juli 2015

"Het is spannend om mijn ontwerpen voor zo'n groot publiek te laten zien maar ook een geweldige ervaring. En heel professioneel allemaal. Het lijkt Parijs wel!', aldus een van de studenten van de School voor Mode.

Het is inmiddels een traditie geworden. Voor de derde keer presenteerde de School voor Mode van ROC Mondriaan hun jaarlijkse modeshow in de autowerkplaats van de School voor Autotechniek en Mobiliteit aan de Tinwerf in Den Haag. In deze spannende hightech omgeving bouwde de school afgelopen week een catwalk waarop bijna 250 studenten uit alle leerjaren de creaties tonen die ze het afgelopen jaar gemaakt hebben. Er werden twee shows gelopen waarvoor de kaartverkoop nagenoeg uitverkocht was. De ruim 800 toeschouwers vooral bestaande uit familie, vrienden en geïnteresseerden werden verrast met een show van jonge, creatieve en enthousiaste ontwerpers. Tijdens de show werden tevens de eindexamenpresentaties geshowd.
Bijzondere toeschouwer was de Haagse wethouder van onderwijs Ingrid van Engelshoven, die in haar speech aangaf tijdens de show te genieten van de creativiteit, professionaliteit, inzet èn het talent. Ze wenste alle studenten succes bij hun verdere schoolcarrière en loopbaan.

Mondriaan Uitblinker 2015
Prachtige collecties van talentvolle jonge ontwerpers waren te zien op de catwalk. In het bijzonder de eindexamen-collectie van Rachelle Manuputty van de opleiding specialist Mode-Maatkleding was sensationeel. Zij heeft een collectie gemaakt van uitzonderlijk hoog niveau. Haar creaties tonen een uitdagend concept met verrassende mogelijkheden. De verschillende elementen maken haar collectie behalve spannend ook heel draagbaar. Mede op grond van deze prachtige collectie én op haar andere kwaliteiten is Rachelle onlangs uitgeroepen tot dé Mondriaan Uitblinker 2015 en vertegenwoordigt zij Mondriaan tijdens de landelijke campagne.


Meer nieuws lezen