Snuffelen aan techniek

1 mei 2015

Zo’n 160 vmbo eerste- en tweedejaars leerlingen van het CLD en ISW maakten kennis met techniek. Tijdens een gezamenlijke voorlichting gaven ROC Mondriaan en Wellant workshops voor de opleidingen Commercieel technicus, Mechatronica en Greentech. De leerlingen kregen allerlei opdrachten. Als commercieel technicus presenteerden ze aan elkaar producten. Bij mechatronica experimenteerden ze met pneumatiek… ja lucht, waarmee ze apparaten in werking zetten. Onder begeleiding van docenten van de opleiding Greentech bouwden ze een molen die echt kon draaien met behulp van zonnecellen.

enter image description here

Enthousiast aan de slag

De leerlingen werden in verschillende shifts ontvangen, zodat de aandacht over iedereen verdeeld kon worden. Van het ISW waren er ook veel meisjes aanwezig. Of ze voor techniek kiezen, blijft nog even de vraag. Wel is het zo dat iedereen enthousiast aan de slag ging. Je kon zien dat de leerlingen het echt leuk vonden om met techniek bezig te zijn. En dat is al een enorm winstpunt.

Mysterieus

De bijeenkomst is georganiseerd in het kader van het werven van meer leerlingen voor de techniek- en Greentech opleidingen. Techniek is voor veel vmbo-ers nog een beetje mysterieus. Opleidingen als timmerman of automonteur, dat zegt ze nog wel wat. Maar wat te denken van bijvoorbeeld mechatronica. Niet veel leerlingen weten wat voor opleiding dat is. Daar hebben ze nu aan gesnuffeld.


Meer nieuws lezen