Actief bij Vredesloop

25 september 2014

Bij de tweede editie van de Vredesloop die zaterdag 20 september plaatsvond in de omgeving van het Vredespaleis moesten 8.000 lopers in goede banen worden geleid. Bijna honderd studenten van ROC Mondriaan hielpen om het evenement goed te laten verlopen.

Zestig studenten van de School voor Orde en Veiligheid hadden een rol als verkeersregelaar langs de tien kilometer lange route.

Ruim dertig studenten van de School voor Toerisme en Recreatie waren op andere plekken aanwezig als onmisbare vrijwilligers. Hun rol varieerde van assistentie bij de opvang van zoekgeraakte kinderen, de inname van tassen, de fourage of begeleiding in het kader van het protocol. Ook bij de start- en finishlijn waren studenten actief, evenals bij de begeleiding van deelnemende scholen.

Op eigen initiatief speelden eerstejaars studenten Toerisme zelfs een bijzondere rol bij de start van de Vredesloop. Als volleerde ''animators'' (onderdeel van hun net gestarte opleiding) voerden zij een zelfbedachte dans op uit hun introductieperiode, om de lopers op te zwepen en te motiveren. Dit deden ze zo enthousiast dat ze in een reportage van Omroep West terecht kwamen en in een sfeerverslag van de organisatie.


Meer nieuws lezen