Studenten Zorg in Spanje

11 september 2014

Studenten van de School voor Verzorgende, Verpleegkundige en Assisterende gezondheidszorg vertrokken in de zeer vroege ochtend van vrijdag 29 augustus bloednerveus naar Alicante in Spanje.

Aldaar werden ze hartelijk opgewacht door Laura Westers van Estudiantes, die de huisvesting en de stage bedrijven heeft geregeld. Via Skype was er al veel contact geweest met Laura, dus helemaal vreemd was ze niet meer voor de studenten. Iedereen werd afgezet bij hun appartement, waar ze 4 maanden gaan verblijven.

Er moest nog van alles geregeld worden, een Spaans nummer, een fiets, stage voorbereidingen en de huismoeder leren kennen. Dat is Angelique, een echte Amsterdamse die 9 jaar in Spanje woont en de sociale begeleiding van de studenten doet.

Er bleek ook nog genoeg tijd te zijn voor ontspanning en nadere kennismaking met andere studenten/mede huisgenoten uit andere ROC ’s van Nederland.

Aan de Spaanse cultuur moeten sommige nog wel een beetje wennen. Het is daar erg warm. Alles gaat op zijn dooie gemakje en wat nu niet is komt later wel, Mañana mañana! De Spanjaarden eten s ’avonds pas rond 10.00 uur/10.30 uur , dat was ook wel even wennen.

En natuurlijk de taal. Hoewel ze een aantal lessen Spaans hebben gevolgd is het toch lastig om die taal te spreken. Maar oefening baart kunst.

Deze week van 08 september starten alle studenten echt met hun stage. De kennismaking is al achter de rug en alle 9 zien het helemaal zitten hier!

Op http://www.stageinspanje.com kun je nog veel meer lezen over hun ervaringen in Spanje.


Meer nieuws lezen