Medailleregen

14 maart 2014

Op vrijdag 21 maart vonden bij ROC Mondriaan drie nationale finales plaats van de Skills Heroes wedstrijden. Maar liefst vijf studenten van Mondriaan wonnen goud (1x) zilver(3x) en brons (1x). Er werd gestreden tussen teams van negen verschillende roc’s in drie vakrichtingen: Hotelreceptionist, Kappen van Lang Haar en Modeontwerp. Skills Heroes zijn dé nationale vakwedstrijden voor mbo’ers. Meer info over de competitie is te vinden op www.skillsheroes.nl.

Bij de wedstrijdfinale Hotelreceptionist ging het goud naar Larissa van Ewijk uit Rijswijk die met 548 punten overtuigend won van haar klasgenote Joy Honig (520 punten) uit Zoetermeer. Beiden volgen hun opleiding bij ROC Mondriaan. Een studente van ROC de Rooi Pannen in Tilburg won brons.

In de finale Kappen van Lang Haar-Koninklijk kapsel ging het zilver naar de Haagse Betul Düman van de kappersopleiding van ROC Mondriaan. Het goud ging naar een studente van ROC Midden Nederland.

In de vakrichting Modeontwerp gingen zilver en brons naar naar Ayisha Thomas en Anne van Dijk van de School voor Mode van ROC Mondriaan, het goud ging naar een studente van het Summa College.

Nogmaals goud bij Mechatronica

Ook bij de landelijke prijsuitreiking plaats van Vakkanjers, de wedstrijden op het gebied van technisch vakmanschap wonnen studenten van Mondriaan nationaal goud.
Mitchel Mulder (Den Haag) en Diewer van der Schoor (Delft) werden Nederlands kampioen in het onderdeel Mechatronica. De twee studenten van de School voor Metaal, Electro – en Installatietechniek zullen in oktober ons land en ROC Mondriaan vertegenwoordigen in Lille (Frankrijk) tijdens de EuroSkills 2014.