Studenten van Sport en Bewegen op studiereis naar Engeland

10 februari 2014

In de stad Sunderland (aan de oostkust) kreeg de groep een stadiontour door het Stadium of Light, een van de grootste Britse voetbalstadions. Daarna keken ze naar een training van twee Engelse trainers. Deze training hebben de studenten met hun docenten besproken en het laatste half uur werden de Engelse spelers door onze docenten getraind op de manier waarop dat in Nederland gaat. Dat gaf een leuke interactie in de nabespreking van de training.

Er stond nog veel meer op het programma, zoals een presentatie van het hoofd opleidingen van Middlesbrough FC, diverse wedstrijden en een rondleiding door St. James’ Park, het stadion van Newcastle United (zie foto) waar de groep toevallig tegen oud-Twente speler Luuk de Jong aanliep, die daar was om zijn nieuwe contract te tekenen.

Na nog wat vrije tijd in Newcastle ging de groep weer met de ferry terug naar Nederland. Het waren onvergetelijke dagen voor de gehele groep. De plannen liggen er al om volgend jaar weer te gaan en er een terugkerende trip van te maken.


Meer nieuws lezen