Kerstmarkt voor ALS

17 december 2014

Onlangs organiseerden de studenten van de welzijnsopleidingen in Delft een kerstmarkt aan de Brasserkade. De opbrengst was bestemd voor de sponsoring van de Tour d’ ALS, de beklimming van de Mont Ventoux. Deze uitdaging op de fiets vindt plaats op 26 mei 2015 en de opbrengst draagt bij tot het noodzakelijke onderzoek naar de ziekte ALS.

Dit doel is gekozen vanwege een geliefde collega/medewerker Chris van Leeuwen, waarbij ALS geconstateerd is. Hij gaat met vele anderen de berg bedwingen op de fiets onder de naam ‘Project C’. Chris was zelf aanwezig bij de opening van de kerstmarkt. Hij trof een gezellige drukte aan in het restaurant, waar bijna 30 activiteiten werden georganiseerd waaraan iedereen vol enthousiasme meedeed.

Er waren vele prijzen te winnen bij verschillende verlotingen, waaronder een rad van avontuur, en lotenspel en een roulettespel. Bezoekers konden met de Kerstman op de foto, er was een goochelaar, er werden prachtige plantjes verkocht, er was een sponzenspel, men kon haren laten vlechten en krullen en nagels laten verzorgen. Voorts waren er de nodige eet- en drinkgelegenheden, waar (alcoholvrije) mojito’s werden geschonken, waar bowl was te verkrijgen, gezonde smooties en vele heerlijke multiculturele hapjes maar ook pannenkoeken, appeltaart en nog veel meer.

Het belangrijkste was de ontspannen sfeer en de inzet van veel gemotiveerde studenten. De kerstmarkt bracht € 1100,- op. Een mooi resultaat, waarmee de studenten de uitdaging van Chris weer een stukje dichterbij hebben gebracht.


Meer nieuws lezen