Pimp your Portiek

7 november 2014

De Gemeente Den Haag, woningcorporaties Haag Wonen, Vestia en Staedion en ROC Mondriaan hebben de handen ineen geslagen om samen 100 portieken in Mariahoeve op te knappen. Onder de naam ‘Pimp your Portiek' zijn studenten van de School voor Bouw en Infra in nauw overleg met de buurtbewoners portieken en andere gezamenlijke ruimten aan het opknappen.

Alle bewoners van de portieken kregen een schoonloopmat. Bij die gelegenheid poseerden alle betrokken partners met een mat waarop het logo van de samenwerkende organisaties.

Circa vijftien schilders, timmermannen en servicemedewerkers in opleiding zijn aan de slag gegaan. Ze hebben de wanden en het houtwerk geschilderd, kozijnen gerepareerd en waar nodig het tegelwerk van de vloeren deels of volledig vervangen. Eric Zegwaard (Docent Bouwtechniek): ,,Het mes snijdt aan meer kanten. Studenten leren van het werk in de dagelijkse praktijk en de woonomgeving knapt op. De samenwerking met de Gemeente en de woningcorporaties in ‘'Pimp Your Portiek'' is een goed voorbeeld hoe ROC Mondriaan zichtbaar is in de Haagse samenleving.''

Haag Wonen, Staedion en Vestia vinden het fantastisch dat bewoners op deze manier worden geënthousiasmeerd om samen met elkaar studenten en de medewerkers van woningcorporaties een thuisgevoel te creëren vanaf de portiekdeur. Het project zorgt ervoor dat de wijk er beter uit komt te zien, dat studenten van het ROC de voor hen zo belangrijke werkervaring op doen en dat drie werkbegeleiders aan de slag zijn. Wethouder Van Engelshoven (Onderwijs):"Hier bewijst zich de kracht van samenwerking. Een wens van bewoners wordt vervuld door de inzet van studenten van ROC Mondriaan en de woningbouwcorporaties. De gemeente draagt bij om het financieel mogelijk te maken. Als we zo samenwerken kunnen we veel tot stand brengen."


Meer nieuws lezen