Wie wordt de beste?

27 november 2014

De finalisten van ROC Mondriaan voor de Skills Heroes-finale Mode-ontwerper zijn bekend. Charisma Delgado en Sanne Jonas vertegenwoordigen Mondriaan en Chloë Hordijk is reserve. Op 12 december vindt op het Leeghwaterplein de Skills Heroes finale plaats om de beste mbo Mode-ontwerper van Nederland te worden. Onze modestudenten strijden met studenten van het Deltion (Zwolle), het ROC Aventus (Zutphen) en het Summa College (Eindhoven). In totaal doen acht studenten mee, twee van elk roc.

De voorronde vond plaats bij de School voor Mode. Vijftien studenten streden om de twee finaleplaatsen. De studenten moesten een moodboard & kleurkaart maken en een set van drie kledingstukken ontwerpen en grafisch uitwerken. Hun creativiteit was niet ongelimiteerd want de ontwerpen moesten passen binnen de merken van de H&M Group en dan met name binnen het nieuwste merk ‘& Other Stories’.

Na een dag van brainstormen, keihard werken, tegenslagen, stress en passie , was de jury zeer onder de indruk van het eindresultaat: ‘dit ontwerp zou ik zo een budget voor reserveren en in productie nemen’, ‘het moodboard is van uitzonderlijke kwaliteit en origineel ’, ‘zeer goed binnen de doelgroep passend, zie ik zo in de winkel hangen’ en ‘schetsen en ontwerpen zijn prachtig in verhouding en zeer gedetailleerd’.

De studenten luisterden met rode wangen naar de woorden van de jury die alle studenten complimenteerde over hun werk. ‘Dit kunnen jullie prima gebruiken in je portfolio bij het solliciteren naar een stageplaats’. Volgens de jury konden alle vijftien deelnemers zich meten aan de landelijke winnares van vorig jaar. Dit belooft veel goeds voor de finale op 12 december.


Meer nieuws lezen