Beste student

20 november 2014

Jan Out, vierdejaars student Verpleegkunde van de School voor Zorg en Welzijn Leiden, is gekozen tot beste leerling verpleegkundige van de regio. Jan, 20 jaar oud en woonachtig in Hazerswoude-Dorp, won gisteren in Leiden de voorronde regio West in de aanloop naar de nationale Skills Heroes vakwedstrijd Verpleegkundige. Hij ging de strijd aan met klasgenote Celine Kortebein en drie studenten van ROC Zadkine en ROC Albeda uit Rotterdam. Jan Out vertegenwoordigt nu onze regio én ROC Mondriaan in de landelijke finale op 10 en 11 december bij het Deltion College te Zwolle.

Ook Mondriaan studente Celine Kortebein (19) uit Delft deed een greep naar de overwinning en werd uiteindelijk tweede. De deelnemers speelden in de competitie een realistische casus met een actrice als (lotus)patiënt. De ‘patiënt’ maakte het de studenten niet makkelijk en vooral Jan had te maken met iemand die halsstarrig weigerde mee te werken maar uiteindelijk toch zwichtte voor zijn professionele overredingskracht. Naast de behandeling, het vervangen van een stoma, moesten de studenten de patiënt leren hoe ze dit in het vervolg zelf kon doen, voedingsadvies geven en antwoord geven op de vragen van de patiënt. Beide Mondriaanstudenten werden door de vakjury nadrukkelijk geprezen vanwege hun overduidelijke vakkennis èn betrokkenheid bij de patiënt.

Skills Heroes, EuroSkills, WorldSkills
Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo’ers voor ieder leerjaar en elk niveau. In verschillende vakrichtingen krijgen de studenten tijdens de wedstrijden dé kans om hun talenten te laten zien. De strijd begint met voorrondes die plaatsvinden op school of in de regio. De winnaars gaan door naar de nationale finales die plaatsvinden op verschillende mbo-instellingen. De nationale winnaars zijn Nederlands kampioen in hun beroep en kunnen deelnemen aan het Europese kampioenschap EuroSkills en/of het wereldkampioenschap WorldSkills.

Foto: Jan Out in het midden, geflankeerd door beide juryleden. Celine Kortebein is tweede van rechts.


Meer nieuws lezen