Beautydag in de zorg

19 november 2014

“Eerst zien ze er een beetje tegen op - ouderen opmaken - maar als ze terugkomen zijn ze allemaal enthousiast”, vertelt Mirjam Bon docent bij de School voor Zorg Delft en organisator van de Beautydag in de zorg. “Alle eerstejaars doen mee.”

Tijdens de Beautydag houden de studenten zich bezig met de simpele uiterlijke verzorging van ouderen in een verpleeg- of verzorgingstehuis in Delft en omgeving. De verzorging bestaat uit gezichts-, hand- en nagelverzorging. Het is mooi om te zien dat de studenten allemaal enthousiast terugkomen. Ook de oudere zorgvragers vinden de aandacht van jonge mensen heel leuk. Ze leren elkaar kennen… elkaar anders zien. Priscilla (student): “Je leert omgaan met ouderen die extra verzorging nodig hebben. Je merkt dat ze het fijn vinden om jonge mensen te ontmoeten.” Sommige studenten vinden het zo leuk, dat ze vrijwilligerswerk zijn gaan doen.

De beautydag wordt voor de vijfde maal georganiseerd in nauwe samenwerking met Pieter van Foreest. Zo'n 120 studenten zonder ervaring doen in groepjes van drie à vier ervaring op met de persoonlijke verzorging van ouderen. Ze worden begeleid door medewerkers van Pieter van Foreest. Ze zijn 27 oktober begonnen en het project eindigt in december.


Meer nieuws lezen