Medailles EuroSkills

6 oktober 2014

Geen podiumplaats maar onze mechatronica studenten Diewer van der Schoor en Mitchel Mulder slaagden er wel in een medaille van excellent vakmanschap te behalen tijdens de EuroSkills, het EK voor beroepen, dat afgelopen weekend plaatsvond. Deze medaille wordt uitgereikt als deelnemers boven de gemiddelde norm van 500 punten scoren. Mitchel: ”Wat mooi allemaal. Ons harde werk is dan toch nog beloond met een medal of excellence! Niet een podiumplek behaald, maar wel ons doel!’’ Ook Diewer was tevreden met het resultaat: ”*Ondanks flinke tegenslagen op dag twee, hebben we op de laatste dag toch een optimaal station weten neer te zetten dat uiteindelijk perfect werkte. Zie hier >>* “.

Larissa en Betül
Mondriaanstudente Larissa van Ewijk die in de vakrichting Hotel Receptionist uitkwam voor Nederland behaalde een mooie vijfde plaats. In de vakrichting kappers kwam Betül Duman, ondanks haar harde werken jammer genoeg niet verder dan een tiende plek. Beiden waren desondanks blij: ’’Een fantastische ervaring waar we heel erg veel van geleerd hebben en dát nemen we natuurlijk wel mee in onze verdere opleiding!’’

Medailleregen
Negen jongeren van het Nederlands Team hebben goud gewonnen. Ook behaalden twee kandidaten een zilveren en twee anderen een bronzen medaille. In totaal 18 kandidaten behaalden een medaille voor excellent vakmanschap, omdat zij boven de gemiddelde norm van 500 punten scoorden. In totaal namen 450 kandidaten uit 25 landen deel aan EuroSkills, onder wie 32 Nederlanders. Alle resultaten zijn te vinden op www.euroskills-team.nl. Vandaag arriveert Team Nederland terug op Nederlandse bodem.


Meer nieuws lezen