Loket Help 1 7 helpt!

22 november 2013

Haagse wijkbewoners kunnen bij het loket ‘Help 1 7’ (‘help eens even’) terecht met allerlei hulpvragen. Mondriaanstudenten van de opleiding Helpende Zorg en Welzijn helpen Hagenaars bij allerlei klusjes zoals boodschappen doen, helpen met koken en schoonmaken. En daarnaast geven ze ook uitleg over hoe bijvoorbeeld een computer of mobiele telefoon werkt.

Help 1 7 voorziet in een behoefte, want steeds meer zorgvragen kunnen niet meer uitgevoerd worden omdat ze door de bezuinigingen in de thuiszorg niet meer vergoed worden. De studenten worden begeleid door praktijkbegeleiders van Haagse wijk- en zorgcentra en door docenten van ROC Mondriaan.

Bij ’Help eens even’ snijdt het mes aan twee kanten want de student heeft een zinvolle praktijkstage en inwoners van Den Haag krijgen de hulp die ze nodig hebben. Er zijn ook activiteiten voor kinderen en gehandicapten. Activiteiten, individuele hulp en sociaal contact is voor iedereen in Den Haag belangrijk, jong en oud!

Meer weten? Ga naar de website.

Fotografie: Janneke Pater


Meer nieuws lezen