Topervaring voor Mondriaan ambassadeur Fabio

17 mei 2022

Mondriaan ambassadeur Fabio Dimastrapasqua van de School voor Orde en Veiligheid is niet de Nederlandse mbo ambassadeur geworden, maar heeft wel een ontzettend leuke dag meegemaakt. In Apeldoorn vond namelijk het mbo gala plaats waar de ambassadeurs van 39 roc’s verschenen en waar een van hen tot Nederlands mbo ambassadeur aangewezen zou worden. Fabio verscheen samen met zijn vriendin en familie op het mbo gala. Op dat moment wist hij nog niet wie de drie regiowinnaars (uit Noord, Midden en Zuid Nederland) waren. Erg spannend dus, maar uiteindelijk bleek zijn naam niet op het lijstje van de jury te staan. Toch was het een topdag voor Fabio, die hiermee een leuke ervaring rijker is.

Duizenden belangstellenden keken mee

De presentatie was weer in handen van Jan Versteegh. Het feest kon als vanouds met publiek gevierd worden, al werd de volledige capaciteit van het theater nog niet benut. Enkele honderden familieleden en vrienden in de zaal keken samen met meer dan duizend belangstellenden via een livestream mee naar de prijsuitreiking.

Ook Skills winnaars op het podium

In een zinderende finale benoemde de jury Clemens van het Curio uit West-Brabant tot Landelijk Ambassadeur mbo 2022. Net als de andere twee regiowinnaars hield hij een kort verhaal met daarin de uitspraak: “Je kan worden wat je wilt, als je het maar wilt” Het was een moeilijke beslissing voor de jury want ook de persoonlijke pitches van de andere kandidaten uit de top 3, maakten veel indruk. Van minister Dijkgraaf van Onderwijs kreeg Clemens de award, maar dat was niet de enige prijs die uitgereikt werd. De top 10 van de Skills winnaars met de allerhoogste scores was aanwezig en daar maakten Mondriaan-studenten Bas en Ben uit het Westland ook deel van uit. De allerbeste Skills winnaar bleek Bart uit Nijmegen te zijn. Dat belooft wat voor de wereldfinale!


Meer nieuws lezen