Je leert de gerechten te bereiden volgens recept en planning. Dit door toepassing van kooktechnieken in de keuken en het juiste gebruik van keukenmateriaal en gereedschappen. Je krijgt ervaring in hoeveel en welke grondstoffen je moet gebruiken. Je werkt bestaande recepten uit en houd je aan de voorschriften op het gebied van hygiëne, veiligheid, Arbo en milieu.
Als zelfstandig werkend kok voer je daarbij een aantal ondersteunende werkzaamheden uit, zoals het meedenken bij de ontwikkeling en uitvoering van nieuwe gerechten, de menukaart en het constant verbeteren van de kwaliteit van het werk. Je houdt hierbij ook rekening met de kosten. Daarnaast help je nieuwe en/of lerende medewerkers bij het uitvoeren van hun werkzaamheden. Als zelfstandig werkend kok maak je een planning en voer je deze zelfstandig uit.
Je krijgt praktijk- en instructielessen in onze moderne keukens. Verder leer je het vak tijdens je BPV - beroeps praktijk vorming - (stage).Tijdens je studie leer je ook zelf verantwoordelijk te zijn voor je leertraject en leerproces.
Als zelfstandig werkend kok moet je in een team kunnen samenwerken. Je moet goed kunnen organiseren en nauwkeurig kunnen werken. Dit leer je tijdens je opleiding. Je bent creatief en het lijkt jou leuk om het gasten naar de zin te maken. Daarnaast is het belangrijk dat je een goede lichamelijke conditie hebt.
Veelgestelde vragen
Heb je al gekeken of jouw antwoord hier tussen staat?
Heb je een andere vraag?
Nog niet helemaal kunnen vinden wat je zoekt? Wij helpen je graag verder.
Ga jij het maken
Meld je aan voor deze opleiding en start met het bouwen aan je toekomst.