Schoonheidsspecialist

Schoonheidsspecialist

Onder jouw vaardige handen komen mensen even helemaal tot rust. Jouw werkdag is nooit hetzelfde.

Tijdens de opleiding voor Schoonheidsspecialist leer je hoe je een cosmetische lichaams-, gezichts-, voet- en handbehandeling kunt uitvoeren. Je zorgt er vooral voor dat de conditie van de huid verbeterd of behouden wordt. Je leert alle theorie en vaardigheden die je nodig hebt om een goede schoonheidsspecialist te worden. Je oefent technische vaardigheden, zoals epileren, het verven van wimpers en wenkbrauwen, het reinigen van de huid, het uitvoeren van lichaams- en gezichtsmassages.

Je traint je communicatieve, sociale en ondernemingsvaardigheden, want je moet de klanten op de juiste manier kunnen adviseren en behandelen. Een deel van de opleiding bestaat uit stages. Er is ook een mogelijkheid dat je jouw stage in het buitenland loopt.

Je leert:

  • hoe je een huidanalyse kunt maken;
  • een behandelplan moet opstellen;
  • hoe je een gezichts-, lichaams-, hand- en voetbehandeling moet uitvoeren;
  • adviseren en verkopen van huidverzorgende producten en diensten.

Keuzedelen:

  • Tijdens je opleiding maak je de keuze waar je je extra in gaat verdiepen, bijvoorbeeld in visagie, nagelstyling en hairstyling.

Waar kun je werken?

Je werkt in een schoonheids- of beautysalon.

Wist je dat...

je na het afronden van deze opleiding, je Allround Schoonheidsspecialist (niveau 4) in 1 jaar kunt behalen?

Praktische informatie

Vooropleiding

  • vmbo-diploma theoretische, gemengde of kaderberoepsgerichte leerweg met biologie
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo
  • mbo niveau 2 diploma

Kosten

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld (voor een bol-opleiding) of cursusgeld (voor een bbl-opleiding) te betalen. Voor een bol-opleiding bedraagt in het schooljaar 2022-2023 het lesgeld € 1.239,-. Dit bedrag wordt in rekening gebracht door DUO.

Bijkomende kosten

Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening. Verder zijn er nog kosten voor boeken, gereedschappen, werkkleding, excursies en andere activiteiten. Deze bedragen verschillen per opleiding. Hierover hoor je meer aan het begin van je opleiding van de school waar je de opleiding gaat volgen. Heb je hierover al vragen voordat je je gaat aanmelden? Neem dan contact op. We helpen je graag.

Bijkomende kosten voor deze opleiding zijn afhankelijk van het leerjaar en eventueel keuzedeel waar je in zit en of je een bbl- of bol-opleiding volgt. Een indicatie van de bijkomende kosten voor deze opleiding:

Leermiddelen (boeken, readers, licenties): afhankelijk van het leerjaar waar je in zit tussen de € 145,- en
€ 400,-.

Kleding: vaak in het eerste leerjaar ongeveer € 35,-.

Vrijwillige bijdrage (excursies e.d.): afhankelijk van het leerjaar waar je in zit ongeveer € 12,-.

Intake

Voor de intake doe je een praktijktest. Hierbij voer je onder begeleiding een eenvoudige handeling uit om te ervaren hoe het is om in deze branche te werken. We willen je vragen om voor deze test zwarte en comfortabele kleding te dragen waarin je makkelijk kunt werken.

Tijdens het intakegesprek krijg je informatie over de opleiding die je hebt gekozen. Verder vragen we naar je achtergrond en ervaringen. Soms moet je ook een toets maken.

Eigenschappen

Je bent secuur, representatief, kunt goed met mensen omgaan, hebt kijk op uiterlijk en bent commercieel.

Hier kun je deze opleiding volgen

Leeghwaterplein 72

Bekijk deze locatie

Verder studeren?

Allround schoonheidsspecialist

Niveau 4, bol Meer over deze opleiding

Let op! Dit duurt na het afronden van de opleiding Schoonheidsspecialist, dan nog maar 1 jaar!

Contact

Heb je vragen? Kom dan naar één van onze Open Dagen, of neem direct contact met ons op via: 088-6663227 of bhf@rocmondriaan.nl

Op zoek naar een specifieke opleiding?