Niveau 4 BBL BOL 3 jaar

Logistiek supervisor

Jij zorgt ervoor dat de goederenstroom voor honderd procent in orde is.
Wat leer je bij

Logistiek supervisor

De logistiek supervisor is werkzaam in alle branches. Je verricht de werkzaamheden vanuit kantoor, maar bent ook dikwijls op de werkvloer 'tussen de logistieke processen', om (werk)processen te volgen. In je werk heb je veel contact met teamleiders, collega's van andere teams en zijn leidinggevende.

Als logistiek supervisor neem je bij het organiseren van het logistieke proces de randvoorwaarden en/of wettelijke kaders en de bedrijfsprocedures voor onder andere veiligheid/KAM-zorg in acht. Je laat dit zien als je, onder andere, de logistieke processen en de logistieke dienstverlening aanstuurt, zorgdraagt voor efficiëntie en kostenbewustzijn, het personeelsbeleid uitvoert, verbetervoorstellen aan zijn leidinggevende doet en ontwikkelingen in het vakgebied bijhoudt.

Als logistiek supervisor ben je je bewust van het belang van een goed contact met de medewerkers/collega's. Je luistert naar hen, stelt vragen en benut hun ervaringen. Je stelt je open en toegankelijk op, informeert medewerkers en doet je best om gemotiveerde medewerkers te krijgen en te behouden.

Als logistiek supervisor heb je een professionele, resultaatgerichte instelling, stel je hoge eisen en handelt daarnaar.

Je neemt initiatief tot samenwerking en laat een stimulerende en motiverende beroepshouding zien in de omgang met interne en externe relaties. Je bent sociaalvaardig, flexibel en assertief. Je komt afspraken na en vindt goede logistieke dienstverlening heel belangrijk. Je kan probleemoplossend inspelen op onverwachte situaties.

Je leert:

 • logistiek
 • het coördineren en begeleiden van de werkzaamheden in het magazijn
 • management in groothandel
 • transport-management
 • fysieke distributie
 • leidinggeven en personeel
 • een moderne vreemde taal

Wist je dat...

je de opleiding Logistiek Supervisor ook in de bbl variant kan doen?

Lees hier de ervaring van de student Johnny van der Burg
Module locaties anchor

Veelgestelde vragen

Welke vooropleiding heb ik nodig?

 • vmbo-diploma kader, gemengde of theoretische leerweg
 • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo
 • mbo-diploma Logistiek teamleider, niveau 3

Hoe verloopt de intake voor de opleiding?

Na je aanmelding krijg je een thuisopdracht opgestuurd en nodigen we je twee keer uit op school. De eerste keer wordt je uitgenodigd voor een algemene introductie en het maken van een test. Deze test is voor jou en de school belangrijk om de begeleiding goed te starten als je aan de opleiding begint.

De tweede keer nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek waarbij de opdracht en de uitkomst van de test worden besproken en natuurlijk kan je dan ook vragen stellen over de opleiding.

Wat zijn de kosten van de opleiding?

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een BOL-opleiding bedraagt in het schooljaar 2019-2020 het lesgeld € 1.168,00. Dit bedrag wordt in rekening gebracht door DUO (voorheen IB-groep).

Het cursusgeld voor een BBL-opleiding niveau 4 is € 588,00.

Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening. Verder zijn er nog kosten voor boeken, gereedschappen, werkkleding, excursies en andere activiteiten. Deze bedragen verschillen per opleiding. Hierover hoor je meer aan het begin van je opleiding.

Welke eigenschappen heb ik nodig?

Je bent mondeling, schriftelijk, communicatief en contactueel vaardig. Ook ben je stressbestendig en sta je stevig in je schoenen.

Welke extra toelatingsvoorwaarden zijn er?

 • een positieve verklaring omtrent gedrag
Module locaties anchor

Hier kun je deze opleiding volgen

Verder studeren?

 • hbo Commerciële Economie
 • hbo Small Business en Retailmanagement

Bekijk ook eens...

Niet overtuigd? Of past dit toch niet zo goed bij je? We hebben genoeg andere opleidingen die je ook kunnen aanspreken.

Op zoek naar een specifieke opleiding? Zoek in ruim 200 opleidingen

Bekijk alle opleidingen