Leidinggevende international hospitality

Leidinggevende international hospitality

Kies jij voor een internationale carrière in de hospitality?

Droom je ervan om gasten gelukkig en blij te maken en hen een ‘’WOW’’ ervaring te geven? Vind je het leuk om als manager aan de slag te gaan met jouw eigen team in de hotel en/of toerisme sector?
Droom jij van een carrière als manager op een plek waar internationale gasten en reizigers samenkomen?
Dit is je kans om internationaal aan het werk te gaan!

Je maakt kennis met de wereld van de internationale hotels. Je leert er leiderschaps- en managementvaardigheden. Daarnaast leer je de reisindustrie kennen. Eerst in
Nederland met binnenkomende toeristen, daarna ook het buitenland. Je leert
over gastvrijheid, effectief communiceren, marketing en het gebruik van social
media. Lessen in vreemde talen horen uiteraard bij deze opleiding.

Je leert veel over gastvrijheid. Hoe jij het verschil kan maken en ervoor kan zorgen
dat jouw team zo klantvriendelijk is dat gasten graag terugkomen. Naast HRM,
marketing en commerciële vakken krijg je les in leidinggevende vaardigheden,
coaching, feedback geven en het voeren van sollicitatiegesprekken en
functioneringsgesprekken. Ook is er aandacht voor interculturele vaardigheden en
leer je per cultuur te begrijpen wat gastvrijheid is. Je leert excursieprogramma’s voor (internationale) bezoekers samen te stellen en te begeleiden. Daarnaast leer je serveren. Engels en Duits zijn verplicht en er zijn mogelijkheden voor een extra vreemde taal in de vorm van een keuzedeel.

Waar kun je werken?

Met het diploma kun je vele kanten op: de Leidinggevende international hospitality is werkzaam in de cross-sectorale hospitality industrie waar verschillende branches waaronder travel, toerisme, hotellerie en horeca samenkomen. Overal waar gasten, klanten, reizigers en bezoekers komen, kan de leidinggevende International Hospitality ingezet worden.

Na de opleiding kun je bijvoorbeeld aan de slag in een (internationaal) hotel en restaurant of bij een incoming touroperator in verschillende functies.

Wist je dat...

je tijdens deze opleiding een stage van 20 weken loopt bij een internationaal hospitality bedrijf in Nederland of het buitenland?

Praktische informatie

Vooropleiding

  • vmbo-diploma, kader, theoretische of gemengde leerweg
  • mbo-diploma allround hospitality medewerker, niveau 3
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo

Kosten

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld (voor een bol-opleiding) of cursusgeld (voor een bbl-opleiding) te betalen. Voor een bol-opleiding bedraagt in het schooljaar 2022-2023 het lesgeld € 1.239,-. Dit bedrag wordt in rekening gebracht door DUO.

Bijkomende kosten

Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening. Verder zijn er nog kosten voor boeken, gereedschappen, werkkleding (tussen de € 250,- en € 300,-), excursies en andere activiteiten. Deze bedragen verschillen per opleiding. Hierover hoor je meer aan het begin van je opleiding van de school waar je de opleiding gaat volgen.

Heb je hierover al vragen voordat je je gaat aanmelden? Neem dan contact op. We helpen je graag.

Stage

Leren in de praktijk is een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je loopt dan ook stage gedurende deze 3 jarige opleiding. MBO studenten krijgen dan vaak een (kleine) stagevergoeding,

De school regelt voor jou een stageplek. Je mag wél jouw voorkeur qua land opgeven en er wordt altijd heel zorgvuldig gekeken op welke stageplaatsen jij als student het beste tot jouw recht komt.

Als je de opleiding bij de IHMS volt loop je in het eerste jaar 96 uur stage in een restaurant. Eind leerjaar 2 ga je 20 weken (800 uur) op stage in het binnen- of buitenland. De school zorgt altijd voor jouw veiligheid. Kijk daarom even op onze Q&A pagina over Corona wat de laatste stand van zaken is rondom (buitenland)stages.

Opleidingsprogramma

De opleiding is in het Nederlands. Omdat het beroep hoge eisen stelt aan de beheersing van Engels en minimaal een tweede moderne vreemde taal is er in de opleiding ook veel aandacht voor de talen. Voor deze opleiding is Duits, naast Engels, de tweede moderne vreemde taal.

Voor Engels zijn de beroepsspecifieke eisen voor luisteren, lezen, gesprekken voeren en spreken gesteld op het niveau B2. Schrijven dient op niveau B1 te zijn. De beroepsspecifieke eisen voor Duits zijn voor alle vaardigheden op A2 niveau gesteld.

Een schooljaar is opgedeeld in twee semesters. Ieder semester staat in het teken van een bepaald thema. In jaar 1 werken we aan de thema’s Hospitality en Serving Skills. Leerjaar 2 start met het thema Toerisme – de bestemming en eindigt met het thema Hotelmanagement. De eerste helft van jaar 3 loop je stage in binnen- of buitenland en we sluiten de opleiding af met het thema Leidinggeven.

Het lesprogramma is een mix van theorielessen, stage, project- en praktijklessen. Hoewel het afwisselend wordt aangeboden moet je er rekening mee houden dat er soms echt dagen bij zullen zitten waarin je soms 6 klokuren theorielessen volgt. Samenwerken in projectgroepen is een belangrijk onderdeel van deze opleiding.

Hier kun je deze opleiding volgen

Koningin Marialaan 9

Bekijk deze locatie

Bekijk ook eens...

Niet overtuigd? Of past dit toch niet zo goed bij je? We hebben genoeg andere opleidingen die je ook kunnen aanspreken.

Allround hospitality medewerker

niveau 3, bol Meer over deze opleiding

Leidinggevende travel & hospitality

Niveau 4, bol Meer over deze opleiding

Manager / Ondernemer horeca (hotel)

Niveau 4, bol Meer over deze opleiding

Contact

Heb je vragen?

Kom dan naar één van onze Open Dagen, of neem direct contact met ons op via:

International Hotel and Management School:

Op zoek naar een specifieke opleiding?