Leidinggevende bediening

Leidinggevende bediening

Als leidinggevende bediening zorg je voor een gastvrij ontvangst en een goede sfeer.

Onder jouw verantwoordelijkheid vallen straks alle voorkomende werkzaamheden in het restaurant, zoals het verbeteren en aanvullen van de wijnvoorraad en de nieuwe menukaart, die je overlegt met de leidinggevende keuken. Er moet veel tegelijk worden geregeld en uitgevoerd. Daarom leer je coördineren en organiseren. Je bent verantwoordelijk voor de kassa en zorgt ervoor dat de communicatie tussen de keuken en de bediening vlot verloopt. Er staat je een drukke, maar interessante baan te wachten met veel verantwoordelijkheid. We leiden je uitstekend op voor deze functie, waarbij je regelmatig ook zelf de handen uit de mouwen moet steken.

Je krijgt praktijk- en instructielessen in onze moderne restaurants. Verder leer je het vak tijdens je BPV (stage).

Tijdens je studie leer je zelf verantwoordelijk te zijn voor je leertraject en leerproces.

Waar kun je werken?

Als leidinggevende bediening kun je aan de slag bij verschillende soorten bedrijven. Denk hierbij aan een (internationaal) hotel/ restaurant en andere bedrijven waar gerechten en dranken worden geserveerd.

Wist je dat...

je praktijklessen krijgt in één van onze restaurants op school?

Praktische informatie

Vooropleiding

  • vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of
    theoretische leerweg
  • mbo- diploma, niveau 3
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo

Kosten

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld (voor een bol-opleiding) of cursusgeld (voor een bbl-opleiding) te betalen. Voor een bol-opleiding bedraagt in het schooljaar 2022-2023 het lesgeld € 1.239,-. Dit bedrag wordt in rekening gebracht door DUO.

Voor een bbl-opleiding niveau 4 bedraagt in het schooljaar 2022-2023 het cursusgeld € 624,-.

Bijkomende kosten

Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening. Verder zijn er nog kosten voor boeken, gereedschappen, werkkleding, excursies en andere activiteiten. Deze bedragen verschillen per opleiding. Hierover hoor je meer aan het begin van je opleiding van de school waar je de opleiding gaat volgen. Heb je hierover al vragen voordat je je gaat aanmelden? Neem dan contact op. We helpen je graag.

Bijkomende kosten voor deze opleiding zijn afhankelijk van het leerjaar en eventueel keuzedeel waar je in zit en of je een bbl- of bol-opleiding volgt. Een indicatie van de bijkomende kosten voor deze opleiding:

Leermiddelen (boeken, readers, licenties): afhankelijk van het leerjaar waar je in zit tussen de € 95,- en
€ 330,-.

Kleding(alleen bij de bol-opleiding): vaak in het eerste leerjaar € 180,-.

Intake

Na het intakegesprek besluit de docent of je ook nog een AMN/talentscan moet maken.

Eigenschappen

Je hebt uitgesproken leiderskwaliteiten en je kunt goed organiseren en plannen. In je werk ben je kostenbewust, nauwkeurig en creatief. Je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit. Het is belangrijk, dat je een goede lichamelijke conditie hebt en dat je over goede reken- en taalvaardigheid beschikt. Je houdt rekening met de wensen van de gast. Je wilt het de gast graag naar de zin maken en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

Hier kun je deze opleiding volgen

Koningin Marialaan 9

Bekijk deze locatie

Helenastraat 15

Bekijk deze locatie

Verder studeren?

Na het behalen van je diploma kun je naar het hbo.

Contact

Heb je vragen?

Kom dan naar één van onze Open Dagen, of neem direct contact met ons op via: 088-6663301 of info.horecaopleidingen@rocmondriaan.nl.

Op zoek naar een specifieke opleiding?