Wat leer je bij de opleiding

Leidinggevende bediening

Als leidinggevende bediening zorg je voor een gastvrij ontvangst en een goede sfeer.

Onder jouw verantwoordelijkheid vallen straks alle voorkomende werkzaamheden in het restaurant, zoals het verbeteren en aanvullen van de wijnvoorraad en de nieuwe menukaart, die je overlegt met de leidinggevende keuken. Er moet veel tegelijk worden geregeld en uitgevoerd. Daarom leer je coördineren en organiseren. Je bent verantwoordelijk voor de kassa en zorgt ervoor dat de communicatie tussen de keuken en de bediening vlot verloopt. Er staat je een drukke, maar interessante baan te wachten met veel verantwoordelijkheid. We leiden je uitstekend op voor deze functie, waarbij je regelmatig ook zelf de handen uit de mouwen moet steken.

Je krijgt praktijk- en instructielessen in onze moderne restaurants. Verder leer je het vak tijdens je BPV (stage).

Tijdens je studie leer je zelf verantwoordelijk te zijn voor je leertraject en leerproces.


Waar kun je werken?

Als leidinggevende bediening kun je aan de slag bij verschillende soorten bedrijven. Denk hierbij aan een (internationaal) hotel/ restaurant en andere bedrijven waar gerechten en dranken worden geserveerd.

Wil je deze opleiding doen?

Niveau 4
3 jaar

augustus
bbl & bol

Contact


Heb je vragen?

Kom dan naar één van onze Open Dagen, of neem direct contact met ons op via: 088-6663301 of info.horecaopleidingen@rocmondriaan.nl.


Wist je dat...

je praktijklessen krijgt in één van onze restaurants op school?

Module locaties anchor

Praktische informatie


Vooropleiding

  • vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
  • mbo- diploma, niveau 3
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo

Kosten

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een BOL-opleiding bedraagt in het schooljaar 2020-2021 het lesgeld € 1.202,00. Dit bedrag wordt in rekening gebracht door DUO.

Het cursusgeld voor een BBL-opleiding niveau 3 of 4 is € 606,00.

Bijkomende kosten:
Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening.

leid bed bol leid bed bbl

Let op:
Bij instroom na het eerste leerjaar moeten kleding/schoenen worden aangeschaft.

Intake

Na het intakegesprek besluit de docent of je ook nog een AMN/talentscan moet maken.

Eigenschappen

Je hebt uitgesproken leiderskwaliteiten en je kunt goed organiseren en plannen. In je werk ben je kostenbewust, nauwkeurig en creatief. Je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit. Het is belangrijk, dat je een goede lichamelijke conditie hebt en dat je over goede reken- en taalvaardigheid beschikt. Je houdt rekening met de wensen van de gast. Je wilt het de gast graag naar de zin maken en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

Als leidinggevende bediening zorg je voor een gastvrij ontvangst en een goede sfeer.

Onder jouw verantwoordelijkheid vallen straks alle voorkomende werkzaamheden in het restaurant, zoals het verbeteren en aanvullen van de wijnvoorraad en de nieuwe menukaart, die je overlegt met de leidinggevende keuken. Er moet veel tegelijk worden geregeld en uitgevoerd. Daarom leer je coördineren en organiseren. Je bent verantwoordelijk voor de kassa en zorgt ervoor dat de communicatie tussen de keuken en de bediening vlot verloopt. Er staat je een drukke, maar interessante baan te wachten met veel verantwoordelijkheid. We leiden je uitstekend op voor deze functie, waarbij je regelmatig ook zelf de handen uit de mouwen moet steken.

Je krijgt praktijk- en instructielessen in onze moderne restaurants. Verder leer je het vak tijdens je BPV (stage).

Tijdens je studie leer je zelf verantwoordelijk te zijn voor je leertraject en leerproces.


Waar kun je werken?

Als leidinggevende bediening kun je aan de slag bij verschillende soorten bedrijven. Denk hierbij aan een (internationaal) hotel/ restaurant en andere bedrijven waar gerechten en dranken worden geserveerd.

Wil je deze opleiding doen?

Niveau 4
3 jaar

augustus
bbl & bol

Contact


Heb je vragen?

Kom dan naar één van onze Open Dagen, of neem direct contact met ons op via: 088-6663301 of info.horecaopleidingen@rocmondriaan.nl.

Module locaties anchor

Hier kun je deze opleiding volgen


Horeca en Facilitaire dienstverlening

Koningin Marialaan 9 2595GA Den Haag
088 666 3301

Horeca en Facilitaire dienstverlening

Helenastraat 15 2595HA Den Haag
088 666 1426

Verder studeren?


Na het behalen van je diploma kun je naar het hbo.

Op zoek naar een specifieke opleiding?