Kok

Kok

Als kok bereid je gerechten volgens recept en planning

Door toepassing van kooktechnieken in de keuken en het juiste gebruik van keukenmateriaal en gereedschappen, leer je gerechten te bereiden volgens recept en planning. Je werkt onder leiding van de leidinggevende in de keuken en helpt met het uitwerken van bestaande recepten. Je krijgt ervaring in hoeveel en welke grondstoffen je moet gebruiken en houdt je aan de voorschriften op het gebied van hygiëne, veiligheid, Arbo en milieu.

Je krijgt praktijk- en instructielessen in onze moderne keukens. Verder leer je het vak tijdens je BPV - beroeps praktijk vorming - (stage).

Waar kun je werken?

Met de opleiding kok kan je bij verschillende soorten
bedrijven en instellingen aan de slag, bijvoorbeeld: een restaurant, bistro, hotel en grand café.

Praktische informatie

Vooropleiding

  • vmbo-diploma, basisberoepsgerichte leerweg
  • Entree diploma

Kosten

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld (voor een bol-opleiding) of cursusgeld (voor een bbl-opleiding) te betalen. Voor een bol-opleiding bedraagt in het schooljaar 2022-2023 het lesgeld € 1.239,-. Dit bedrag wordt in rekening gebracht door DUO.

Voor een bbl-opleiding niveau 2 bedraagt in het schooljaar 2022-2023 het cursusgeld
€ 258,-.

Bijkomende kosten

Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening. Verder zijn er nog kosten voor boeken, gereedschappen, werkkleding, excursies en andere activiteiten. Deze bedragen verschillen per opleiding. Hierover hoor je meer aan het begin van je opleiding van de school waar je de opleiding gaat volgen. Heb je hierover al vragen voordat je je gaat aanmelden? Neem dan contact op. We helpen je graag.

Bijkomende kosten voor deze opleiding zijn afhankelijk van het leerjaar en eventueel keuzedeel waar je in zit en of je een bbl- of bol-opleiding volgt. Een indicatie van de bijkomende kosten voor deze opleiding:

Leermiddelen (boeken, readers, licenties): afhankelijk van het leerjaar waar je in zit tussen de € 30,- en
€ 226,-.

Kleding (alleen voor de bol-opleiding): vaak in het eerste leerjaar € 135,-.

Intake

Voor het intakegesprek maak je een talentscan, die gebruikt wordt bij het gesprek.

Eigenschappen

Als kok werk je samen binnen een team. Het is belangrijk dat je goed om kunt gaan met drukke periodes. Je kunt dan ook organiseren en je werkt nauwkeurig. Je bent creatief en je kunt je inleven in de wensen van de gast. Je vindt het geen probleem om 's avonds en in het weekend te werken. Ook is het belangrijk dat je een goede lichamelijke conditie hebt en dat je over reken- en taalvaardigheid beschikt.

Informatie per locatie

Horeca en Facilitaire dienstverlening Helenastraat 15

Niveau 2
2 jaar
aug, feb
bbl & bol

Wij bieden de opleiding aan in bol en bbl. De opleidingsduur is 1-2 jaar.

Horeca en Facilitaire dienstverlening Koningin Marialaan 9

Niveau 2
2 jaar
aug, feb
bol

Op deze locatie vinden de praktijklessen plaats.

Hier kun je deze opleiding volgen

Koningin Marialaan 9

Bekijk deze locatie

Helenastraat 15

Bekijk deze locatie

Verder studeren

Zelfstandig werkend kok

Niveau 3, bbl, bol Meer over deze opleiding

Bekijk ook eens...

Niet overtuigd? Of past dit toch niet zo goed bij je? We hebben genoeg andere opleidingen die je ook kunnen aanspreken.

Gastheer / Gastvrouw

Niveau 2, bbl, bol Meer over deze opleiding

Medewerker facilitaire dienstverlening

Niveau 2, bol Meer over deze opleiding

Medewerker fastservice

Niveau 2, bol Meer over deze opleiding

Contact

Heb je vragen?

Kom dan naar een van onze Open Dagen, of neem direct contact met ons op via: 088 666 1426 of info.horeca.fd@rocmondriaan.nl.

Op zoek naar een specifieke opleiding?