Eerste medewerker fastservice

Eerste medewerker fastservice

Als eerste medewerker fastservice ondersteun je de manager.

Je coördineert de werkzaamheden en overlegt over de voorraden en het menu. Verder stuur je de medewerkers aan. Je kunt goed problemen oplossen, werkt snel en alles wat je doet is erop gericht dat de gasten het naar hun zin hebben: een tevreden klant komt terug. Bij de School voor Horeca en Facilitaire dienstverlening word je vakkundig opgeleid voor deze veelzijdige baan.

Als eerste medewerker fastservice heb je een voorbeeldfunctie naar de medewerkers toe. Je kunt delegeren en bent verantwoordelijk voor de kwaliteit van het werk. De opleiding duurt 2 jaar en begint met een introductieperiode.
Individueel of in groepjes leer je de theorie en krijg je praktijk-en instructielessen. Verder leer je het vak tijdens je bpv - beroeps praktijk vorming - (stage).

Leren en werken?

Helaas kun je je niet meer aanmelden voor de bbl-opleiding Eerste medewerker fastservice (leren en werken). Neem voor meer informatie contact op met de school.

Waar kun je werken?

Je vindt werk in een fastfoodrestaurant, pannenkoekenhuis, bedrijfskantine,
lunchroom, strandpaviljoen, cateringorganisatie of afhaalrestaurant.

Praktische informatie

Vooropleiding

  • mbo-diploma, niveau 2
  • vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg

Kosten

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld (voor een bol-opleiding) of cursusgeld (voor een bbl-opleiding) te betalen. Voor een bol-opleiding bedraagt in het schooljaar 2022-2023 het lesgeld € 1.239,-. Dit bedrag wordt in rekening gebracht door DUO.

Bijkomende kosten

Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening. Verder zijn er nog kosten voor boeken, gereedschappen, werkkleding, excursies en andere activiteiten. Deze bedragen verschillen per opleiding. Hierover hoor je meer aan het begin van je opleiding van de school waar je de opleiding gaat volgen. Heb je hierover al vragen voordat je je gaat aanmelden? Neem dan contact op. We helpen je graag.

Bijkomende kosten voor deze opleiding zijn afhankelijk van het leerjaar en eventueel keuzedeel waar je in zit en of je een bbl- of bol-opleiding volgt. Een indicatie van de bijkomende kosten voor deze opleiding:

Leermiddelen (boeken, readers, licenties): afhankelijk van het leerjaar waar je in zit tussen de € 35,- en
€ 195,-.

Kleding: vaak in het eerste leerjaar ongeveer € 135,-.

Intake

Na het intakegesprek besluit de docent of je ook nog een AMN/talentscan moet maken.

Eigenschappen

Je bent een snelle werker en kunt inspelen op plotselinge drukte. Je vindt het geen probleem om 's avonds of in het weekend. Ook ben je gastvrij en kun je samenwerken in een team. Verder is het belangrijk dat je een goede lichamelijke conditie hebt en over reken- en taalvaardigheid beschikt.

Informatie per locatie

Horeca en Facilitaire dienstverlening Koningin Marialaan 9

Niveau 3
2 jaar
augustus
bol

Op deze locatie vinden de praktijklessen plaats.

Hier kun je deze opleiding volgen

Koningin Marialaan 9

Bekijk deze locatie

Helenastraat 15

Bekijk deze locatie

Verder studeren

Leidinggevende bediening

Niveau 4, bbl, bol Meer over deze opleiding

Contact

Heb je vragen?

Kom dan naar één van onze Open Dagen, of neem direct contact met ons op via: 088 666 3301 of info.horeca.fd@rocmondriaan.nl.

Op zoek naar een specifieke opleiding?