Tijdens de opleiding Assistent metaal-, elektro- en installatietechniek leer je de basisvaardigheden die nodig zijn om succesvol te zijn in de technische sector. Je krijgt praktische kennis en ervaring in het werken met staalconstructies en/of (elektro)technische installaties. Je leert hoe je verschillende gereedschappen en apparaten gebruikt, hoe je materialen aanreikt en helpt bij het opzetten van een werkplek.
Daarnaast leer je hoe je boort, monteert en demonteert. Samenwerken met een vakman is een belangrijk onderdeel van de opleiding; je bereidt samen het werk van de dag voor en zorgt ervoor dat alle benodigde materialen aanwezig zijn. Deze opleiding is perfect voor mensen die graag met hun handen werken en een passie hebben voor techniek. Je ontwikkelt niet alleen technische vaardigheden, maar ook teamwork en een goede werkhouding, zodat je goed voorbereid bent op een carrière in de metaal-, elektro- en installatietechniek.
Als Assistent metaaltechniek werk je onder begeleiding van een vakman. Je bewerkt het metaal door te zagen, knippen, boren en buigen. Daarnaast maak je verbindingen met behulp van eenvoudig lassen, lijmen en klinken. Je helpt de vakman bij het werk aan machines, zoals snijden, walsen, draaien, frezen of snijbranden. Ook assisteer je bij het opruimen van de werkplaats en het laden en lossen van vrachtwagens.
Als Assistent elektrotechniek werk je onder begeleiding van een vakman. Je monteert en demonteert producten en onderdelen die bij een huisinstallatie horen, zoals schakelaars, verlichting, groepenkasten en besturing voor telefoon- of beveiligingssystemen. Je boort gaten, schroeft onderdelen vast en plaatst bedrading in een groepenkast of installatiekast.
Als Assistent installatietechniek help je een vakman bij het op maat maken en plaatsen van aan- en afvoerleidingen in verwarmingssystemen. Je assisteert bij het plaatsen van cv-ketels, warmtepompen, vloerverwarming en luchtbehandeling. Daarnaast help je bij het monteren en aansluiten van leidingen en installaties.
Bij de Entree-opleidingen krijg je naast de praktijklessen de volgende vakken aangeboden: Nederlands, Rekenen, Burgerschap, Loopbaanoriëntatie en begeleiding (LOB), Keuzedelen en Beroepsspecifieke vaardigheden (BSV). Tijdens je opleiding loop je stage bij een erkend leerbedrijf, waar je jouw vaardigheden onder leiding van een ervaren praktijkopleider in de praktijk brengt en relevante werkervaring opdoet. Na het succesvol afronden van de Entree-opleiding ben je helemaal klaar voor de volgende stap: een niveau 2 opleiding. Dit betekent dat je niet alleen de benodigde kennis en vaardigheden hebt opgedaan, maar ook dat je zelfvertrouwen hebt ontwikkeld om je dromen waar te maken.
Veelgestelde vragen
Heb je al gekeken of jouw antwoord hier tussen staat?
Heb je een andere vraag?
Nog niet helemaal kunnen vinden wat je zoekt? Wij helpen je graag verder.
Ga jij het maken
Meld je aan voor deze opleiding en start met het bouwen aan je toekomst.