Word jij de Mondriaan van ...

Keuze al gemaakt? Meld je nu aan

Wij bieden opleidingen voor verschillende sectoren.

Welke past bij jou?

Help mij kiezen
Laat mij maar met een schone lei beginnen.
We kregen online de theorie en op school de praktijklessen, daarna gingen we echt mensen vaccineren.
De leuke stage-ervaring bleek opeens een enorme inspiratie te zijn geweest.
Ik ga elke dag met plezier naar school. Al anderhalf jaar lang.
Zodra ik een examen eerder kon doen, gaf ik me daar meteen voor op.
Alle verhalen

Social Wall

De studenten van het excellentie programma e-sports maken tijdelijk gebruik van de e-sports trainingsfaciliteiten van @gammaxofficial tot dat het eigen e-sports lokaal in het @techniekinnovatiehuis klaar is. Een super samenwerking en op naar meer!

De studenten werden o.a. geïnterviewd door @funxfm en @haaglandenvoetbal over e-sports. Wethouder voor onderwijs, sport en buitenruimte @hilbertbredemeijer was ook aanwezig.

rocmondriaan #mbo #esports #excellentieprogramma #gaming #gammax #scheveningen

Vanaf komend schooljaar kunnen studenten van de School voor Business Support van ROC Mondriaan kiezen voor het vak Reanimeren, EHBO en BHV. De manier waarop de school dit vanaf september gaat aanbieden is uniek.

We hebben je zoveel verhalen te vertellen en zijn er trots op dat we deze voor jou hebben vastgelegd. 🎬🎥

Als leerkracht in het mbo inspireer, motiveer en enthousiasmeer jij dagelijks leerlingen voor hun toekomst. Word jij leraar in Den Haag? Lees hier snel meer over Rug van hand met naar rechts wijzende wijsvinger https://bit.ly/38n2D9f

Studenten Verpleegkunde van de School voor Zorg en Welzijn Delft aan de Brasserskade gaan ondersteunen bij het vaccineren van de verpleeghuiscliënten van Pieter van Foreest. Om die reden worden 60 2de en 3de jaars studenten Verpleegkunde in kleine groepjes extra getraind in het intramusculair (in spierweefsel) injecteren en leren het vaccin klaar te maken. Twaalf studenten worden ingezet om te ondersteunen bij het vaccineren bij Pieter van Foreest. De twee organisaties werken al heel lang samen in het opleiden van zorgpersoneel, dus dat ze ook nu nauw samenwerken ligt voor de hand.

Een aantal nieuwsinstanties en minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven op bezoek bij de vaccinatieles op locatie Aspasialaan.

Tweede instroom informatie: ROC Mondriaan heeft voor een groot aantal opleidingen ook een later startmoment in het schooljaar 2020-2021. Bekijk alle opleidingen waar dit voor geldt.

Wauw! Super trots! Op 4 december heeft de ROC Mondriaan Toerisme & Recreatie gewonnen bij de dit keer digitale versie van de AEHT op het onderdeel frontoffice. Gefeliciteerd!

"Juist nu vragen we bedrijven stageplekken aan te blijven bieden., zegt bestuursvoorzitter Hans Schutte van ROC Mondriaan. "Maatwerk" is het sleutelwoord in coronatijd. "Maar aan de kwaliteit moeten geen concessies worden gedaan".

Meld je stageplek op: stage.infopunt@rocmondriaan.nl

Jade is verkozen tot de Mondriaan Ambassadeur 2020! Ze werd op ROC Mondriaan School voor Zorg en Welzijn Delft verrast door schooldirecteur Marco Boeren 👍 Ze neemt het stokje over van Shadi.

Het boekje 'Mijn Coronatijd' wordt uitgereikt door wethouder Stephan Brandligt aan de lees-en schrijfcursisten van Mondriaan Taal+ school. Het boekje is een pluim als eerbetoon aan hen omdat ze in coronatijd hebben doorgezet met thuis leren. 👌

Wil je meer informatie over de opleiding Business Support? Neem dan woensdag 17 juni, van 15:00 tot 16.00 uur deel aan het gesprek via Teams👉https://rocmondriaan.nl/agenda/2020-6-17-livemoment-school-voor-administratie-business-support

Collega’s van @rocmondriaanveva gingen op tour om geslaagden toch een feestelijke diploma uitreiking te geven. Alle geslaagden, van harte gefeliciteerd!

Wederom heeft Dutch Academy of Performing Arts met liefde een nieuwe muziekvideo gemaakt en dat is een teken dat we zij na 12,5 jaar en tijdens Corona gewoon (digitaal) doorgaan.

Fijne meivakantie voor iedereen, blijf thuis en blijf gezond. Rust goed uit, dan gaan we er straks weer hard tegenaan.

Wij zijn ongelofelijk trots op onze studenten! ❣

Over de gehele wereld worden we op dit moment bedreigd en door social distancing, self-isolatie en lock-downs op onszelf teruggeworpen. Juist bij een dergelijke dreiging streven we naar verbintenis, zoeken we naar elkaar en willen we ons verenigen.

School voor Toerisme houdt #Onderwijsopafstand bij via haar eigen Youtube kanaal: Onderwijs op afstand (Dag 19) PAASSPECIAL

Super trots op @schoolvoormode studenten die op verzoek en onder begeleiding van @reinierdegraafziekenhuis mondkapjes naaien 😷👌 #rocmondriaan #mbo #mondriaanspringtbij #demondriaanvanmorgen

Goud🏅voor Ashley op het onderdeel Hotelreceptionist! Proficiat! En zilver🏅 voor Bas en Ben op het onderdeel Mechatronicus! Daarnaast zijn ook veel teams in de top 10 geëindigd. Super trots op al onze toppers!

20 februari kwam Dirk Megens, Leraar van het Jaar 2019 naar locatie Leeghwaterplein toe voor drie interviews met docenten van ROC Mondriaan.

Hun enthousiasme voor het werken in het mbo wordt hierin duidelijk. Zij vertellen aan Dirk hoe zij docent zijn geworden en wat zij leuk vinden aan het werken in het mbo. Beelden verschijnen in het voorjaar op youtube.com/ditismbo

Studenten ROC Mondriaan School voor Orde en Veiligheid wisten een vluchtende winkeldief aan te houden en aan de politie over te dragen.

Daarvoor werden zij gisteravond door Jeugdagent Robin in het zonnetje gezet. “Jullie zijn zeker welkom bij de politie.” Een daad om trots op te zijn!

“Samenwerken met Chantal is heel plezierig en daarom gaat zij haar stage ook voorzetten bij onze business unit Hacousto Communicatiesystemen.” Chantal Boll, student commercieel technicus engineering, is door Hacousto Protec geïnterviewd. Daar is een leuk stuk van online gekomen.

Dag 2019. Hallo 2020! ✨ Iedereen een gezond, leerzaam en gelukkig nieuwjaar toegewenst!

10 december stonden we op de #bekijkjetoekomstnu beurs in het World Forum. Onder anderen studenten van ROC Mondriaan Toerisme & Recreatie helpen je graag met al je vragen! De beurs duurt nog tot 19.00 uur, dus je bent van harte welkom. Zien we jou zo?

Een georganiseerde drukte op de KML. Ingrid van Engelshoven, de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap was op bezoek en ging met studenten in gesprek.

Wij vroegen de schoolambassadeurs een video te maken waarin zijn/haar school centraal staat in aanvang van de Open Dag (19 november, morgen!) 😁

Na de cursus #filmenmetjesmartphone kregen wij daarom ook superleuke video's binnen. In één van de video's neemt Shivani, schoolambassadeurs van ROC Mondriaan School voor Economie Delft, jou mee door een stukje van haar school. 👉

Zien we jou ook morgen op de Open Dag?

Vanochtend sprak @sheltersuit oprichter Bas Timmer studenten van @schoolvoormode toe over het belang van #sheltersuits voor daklozen 👌

Op dit moment zijn de studenten, samen met modestudenten van ROC’s landelijk, druk bezig om tassen te naaien om de sheltersuits in op te bergen🎒. Goed bezig!

Tweede instroom leerjaar 2019 -2020. Klik hier voor een overzicht.

Naast de start van het schooljaar in september biedt ROC Mondriaan ook opleidingen aan die een tweede startmoment later in het schooljaar 2019-2020 hebben. Hieronder vind je per sector een overzicht van de opleidingen waar je later kunt instromen. Voor meer informatie kun je ook terecht bij de opleiding van je keuze.

Studenten wanen zich in Las Vegas met het Taaldorp op ROC Mondriaan School voor Administratie Den Haag. Vandaag en morgen lopen studenten onder anderen langs het hotel, casino, juwelier, bar, kunnen ze polaroid foto's laten maken op de 'red carpet' 🤩 en krijgen ze te maken met een overhaaste Engelssprekende toerist die de weg naar het station vraagt. Awesome!

Workshopleider @geertjealgeramedia was onder de indruk hoe snel de schoolambassadeurs de technieken onder de knie hadden tijdens de cursus; Filmen met je smartphone💪. De volgende video, die middag gefilmd en gemonteerd door schoolambassadeurs Wies en Xander, laat zien dat je met de bloopers ook heel ver komt! Super leuk!

Een goede voorbereiding resulteert in... een gezellige drukte op de Leidse mbo beroepenbeurs! Kom jij vandaag of morgen ook even langs om je te oriënteren? Van 16.00 tot 20.00 uur staan we voor je klaar.

“Leren stopt niet na het behalen van een diploma. Ook werkenden en werkzoekenden moeten zich tegenwoordig blijven ontwikkelen. Bijvoorbeeld omdat het beroep verandert of omdat de kansen op werk in een andere sector groter zijn.”

Vandaag reikte minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven de eerste mbo-certificaten voor beroepsgerichte onderdelen van een opleiding uit aan 34 medewerkers van Haagse Wijk- en Woonzorg (HWW zorg), variërend in leeftijd van 34 tot 62 jaar. Met deze certificaten zijn de werknemers breder inzetbaar én blijven ze behouden voor de sector die met grote tekorten kampt.

Harry de Bruijn, bestuurslid ROC Mondriaan: “Voor ons is deze pilot een mooie proeftuin voor de verdere flexibilisering van ons onderwijs, dat nog beter aansluit op wat de arbeidsmarkt wil. Bovendien gaan maar liefst 20 medewerkers nu de volledige mbo-opleiding Verzorgende IG op niveau 3 volgen. Hét bewijs dat laagdrempelig onderwijs op maat volwassenen motiveert om door te leren, en concreet invulling geeft aan een leven lang ontwikkelen."

“Ik gebruik een gewone pincet voor de kleinste graatjes, zo krijg ik de vis prima graatloos!"

Studenten ROC Mondriaan School voor Horeca en Facilitaire dienstverlening waren onder leiding van docent Harrie Visbeen druk bezig met het fileren van typische Noordzeevissen als schol, rog en zeebaars. 🐠

De school kreeg van Noordzeevis uit Scheveningen dinsdag de oorkonde voor het ambassadeurschap uitgereikt.

Ook ROC Mondriaan doet mee aan de Week tegen Pesten. Het thema dit jaar is “Wees een held, met elkaar”. Samen sta je sterk en iedereen die een positieve bijdrage levert aan de groep is een held: studenten én docenten.

De Week tegen Pesten start aankomende maandag, 23 september. Geef jij hier extra aandacht aan?

Studenten van de koksopleiding van @rocmondriaanhoreca ontvingen gisteren tijdens de opening van het Haags Onderwijsjaar 2019-2020 in theater Diligentia de Haagse Onderwijsprijs voor hun project “Elk Punt Telt”!

Alle sectoren