Van havo naar mbo

Van havo naar mbo

Zit jij nu op de havo en denk je na over je volgende stap? Ben je praktisch ingesteld? Denk dan ook eens aan het mbo. Het mbo biedt maatwerk voor havisten of vwo-ers, zowel met als zonder diploma.

Deze route heeft voor jou de volgende voordelen:

  • je kan een mbo-opleiding vaak verkort volgen. Dus sneller een diploma op zak en ook goed voorbereid op de arbeidsmarkt.
  • je kans op succes op het hbo is groter als je mbo hebt afgerond.
  • met de route mbo- hbo op je cv geef je aan dat je ambitie hebt en van aanpakken weet. Een pré als je naar stage of werk gaat zoeken.
  • vanaf 18 jaar heb je recht op studiefinanciering. Op een mbo niveau 4 opleiding is er sprake van een prestatiebeurs. Wanneer je binnen 10 jaar je diploma haalt hoef je de beurs niet terug te betalen! https://duo.nl/particulier/
  • als je voltijd studeert op het mbo krijg je een OV kaart. Ook als je nog geen 18 bent. Informatie hierover is beschikbaar op de DUO website https://duo.nl/particulier/ov/index.jsp

Ben je geïnteresseerd?

Meld je dan aan of schrijf je in. En overleg met de school naar keuze over maatwerk voor jou. Als blijkt dat jij al kennis of ervaring hebt, kan je sommige opleidingen sneller doen. En als jij denkt meer te kunnen dan uit je diploma's blijkt, bespreek dat dan bij je inschrijving. Omdat kennis, ervaring, diploma's en motivatie per persoon verschillen, bieden wij geen standaard aanbod maar maatwerk.

Niet iedere school of opleiding biedt maatwerk aan. Neem contact op met de school waar jij geïnteresseerd in bent. Zij vertellen je graag meer over de mogelijkheden.