Vijf medailles voor Team Mondriaan bij Skills Heroes

25 maart 2024

Team Mondriaan heeft uitstekend gepresteerd tijdens Skills Heroes, vorige week in Den Bosch. Docent Evert de Graaf van Gezondheidszorg Den Haag ging mee als teamcaptain. Evert: “Het was echt een supergroep dit jaar, de sfeer zat er goed in. Wat zeker meewerkte was het heerlijke weer, we zaten met korte mouwen op de Markt van Den Bosch. De twee jongens van Mechatronica deden vorig jaar ook mee, en zij konden hun ervaringen goed delen met de anderen, dat maakte het denk ik allemaal al wat minder spannend. Het niveau lag ontzettend hoog. Andere ROC’s zijn heel erg gefocust op de winst, ik denk dat we bij Mondriaan meer inzetten op persoonlijke groei en op het verbreden van je ervaring.”

Veel geleerd en een geweldige uitdaging

“En dan nog was het resultaat natuurlijk geweldig; vijf medailles en vergeet niet: ook nog twee vierde plaatsen wat natuurlijk ook een topprestatie is. Toch hebben we vooral veel geleerd, een geweldige uitdaging gehad en ik geloof echt dat er vriendschappen uit zijn ontstaan. De studenten van Leisure wisten al dat ze een podiumplek hadden en ze kwamen goed voorbereid met een fles champagne. Die werd natuurlijk open getrokken.”

Kotomisi in Surinaamse kleuren

Een van de gouden medailles was voor Chinouk, studente Junior Stylist. Chinouk: “De opdracht kregen we op het laatste moment pas, dus we konden ons daar niet op voorbereiden. Ik was blij verrast, want we moesten een kotomisi maken, dat is een jurk uit de Surinaamse klederdracht. Nu ben ik zelf deels Surinaams, dus dat vond ik een superleuke opdracht. Niet dat ik ervaring had met het maken van een kotomisi, maar ik had toch het gevoel dat ik er iets van mezelf in kon leggen. We mochten zelf de kleuren kiezen en ik koos voor groen, wit, rood en geel, de kleuren van de Surinaamse vlag. Ik ben heel trots met de eerste plaats, maar ik wil ook zeggen dat ik het vooral heel erg leuk vond en het was echt een heel leuke groep.”

Hoopvol mechatronicateam

Jaro pakte samen met zijn teamgenoot Daan de hoofdprijs bij Mechatronica. Jaro: “Na de eerste dag hoorde ik dat we maar anderhalve punt achterstand hadden op het team dat toen nog op nummer één stond, en toen dacht ik al dat de eerste plaats mogelijk was. Op de tweede dag waren we op tijd klaar en we konden ook al zien dat bij de andere teams niet alles goed werkte, wat bij ons wel zo was, dus toen wist ik eigenlijk al dat we op het podium zouden komen. Of we naar Lyon mogen gaan, dat horen we over een paar weken, dat heeft nog te maken met een bepaalde limiet die je moet halen. Een yell hebben we in ieder geval al bedacht: “Lyon here we come!”. We hebben er ook hard voor getraind, de laatste tien weken elke maandag en elke vrijdag. Met de andere Mondriaan-studenten hadden we heel leuk contact, we hebben nu al afgesproken dat we over twee weken weer wat leuks gaan doen met elkaar.”

Meer nieuws lezen

Symposium 2024 – Samen maken we Mondriaan

26 april 2024: Iedereen werkt mee aan succesvolle nieuwe editie Lees verder

Studenten halen 567 euro op voor ALS fonds

19 april 2024: Meer opgehaald dan verwacht Lees verder
Bekijk meer nieuwsberichten