Mike uit Lisse en Jim uit Oude Wetering wonnen goud tijdens de jaarlijkse asperge-kookwedstrijd van het Brabants Asperge Genootschap. Deze landelijke wedstijd vond onlangs plaats in het Nova College in Haarlem. Jim en Mike zijn getalenteerde studenten van de koksopleiding van de School voor Horeca en Facilitaire dienstverlening.
Er werd gestreden om de SLIGRO-wisseltrofee door in totaal tien teams van elk twee personen van roc’s in heel Nederland. De deelnemers mochten zelf niets meenemen en ontvingen o.a. een ‘Mistery Box’, van waaruit een amuse en een tweegangen-menu voor drie personen moest worden bereid. Dit element maakte de competitie extra spannend. Het gouden team werd gecoacht door docent Jordy Ramakers van Praag: ‘’De jongens deden het geweldig. Wij zijn supertrots op deze mooie prestatie!’’
Mike en Jim hadden een ingenieus en heerlijk menu bedacht en klaargemaakt waardoor ze de wisseltrofee mee naar huis mochten nemen. Hun amuse was gestoomde dooier met gepocheerd eiwit, asperge en aardappelkaantjes. Het tussengerecht: Asperge-pannacotta, kookvochtjus, witte wijn dressing, aspergebeignet, gefrituurde truffelaardappel, gebakken zeewolf en aspergeschuim. En het hoofdgerecht: Gebakken lamsrack, longhaas, gekonfijte aardappel, aardappelmousseline, aardappelchips, beurre noisette, jus, dragon en aspergegranite.