Delft Verbindt Netwerkbijeenkomst

16 mei 2023

De Brasserskade was gisteren de gastlocatie van de jaarlijkse Delft Verbindt Netwerkbijeenkomst en barbecue. Behalve zo’n 200 Delftse ondernemers gaven ook twee Delftse wethouders acte de présence, namelijk Armand van de Laar (Rijswijks wethouder stadsontwikkeling, mobiliteit, grondzaken en participatie) en Maaike Zwart (Delfts wethouder duurzaamheid, werk & inkomen en economie). Het aantal bezoekers was ongetwijfeld veel hoger geweest als het slechte weer geen roet in het eten had gegooid.

Businessscouts

Na het welkomstwoord door Hans Schutte, sprak Koen den Ouden de bezoekers toe. Hij stelde de businessscouts voor en riep de ondernemers op om deze tijdens de barbecue vooral ook even op te zoeken en een praatje te maken. Daarna kreeg Marianne Zwagerman het woord. Deze oud-topvrouw van Powned en de Telegraaf Mediagroep gaf een opmerkelijke lezing over verandering, ambitie en ondernemen.

Win-win

Vier verschillende Mondriaan scholen die opleidingen voor zakelijke dienstverlening bieden, maakten van de gelegenheid gebruik zich nog nadrukkelijker te verbinden met het Delftse bedrijfsleven. Daarvoor was binnen in de centrale aula en markt ingericht waar bezoekers informatie konden ophalen en in gesprek konden gaan. Onderwijsdirecteur Marjan van Dongen toonde zich tevreden na afloop: "Onze businessscouts zoeken actief naar inspirerende stageplaatsen en mooie praktijkgerichte opdrachten. Tijdens de bijeenkomst werden er dan ook meteen ‘zaken gedaan’, kortom een win-win situatie voor alle partijen."

Meer nieuws lezen

Vijf medailles voor Team Mondriaan bij Skills Heroes

25 maart 2024: Drie keer goud en twee keer brons Lees verder

Nieuwe opleiding “Vakspecialist Ondernemer”

12 maart 2024: Les over het starten van een eigen bedrijf Lees verder
Bekijk meer nieuwsberichten