Politieagenten spelen videogame bij EsportsLab

3 april 2023

Een team politieagenten van de politie eenheid Den Haag speelde afgelopen vrijdag een videogame samen met studenten esports in het Techniek Innovatiehuis aan de Tinwerf in Den Haag. De studenten hebben het zélf georganiseerd om esports ‘’op de kaart te zetten’’ en om het behalve als ‘’fun’’ ook te laten zien als een instrument om bepaalde situaties na te bootsen en ermee te oefenen. De agenten speelden net als de studenten het populaire computerspel ‘Ready or Not’, een intense videogame dat de operaties volgt van een politie SWAT- team in de fictieve stad Los Suenos, Californië, midden in een misdaadgolf. In dit spel is het de bedoeling om vijandige personen aan te houden en te oefenen met handelen op basis van wat aangetroffen wordt. Er is gekozen voor de variant van het spel waarin de speler een beloning krijgt als deze slachtoffers en daders levend uit de crisis haalt, omdat dit ook recht doet aan de werkelijke beroepspraktijk van de politie.

Voordelen

Delano Raposo is één van de studenten van het studenten esportsteam: ‘’We brengen met dit event de voordelen ervan onder de aandacht bij een groter publiek. Door de mogelijkheden van gaming te laten zien bij het trainen van real-life vaardigheden, hopen we dat het als normaal wordt beschouwd.’’

Digitaal wijkagent

Het e-sportsportsteam benaderde digitaal wijkagent Malek Kariebo via Instagram. Hij is werkzaam in Den Haag Escamp en gespecialiseerd in digitale criminaliteit. “Games worden binnen de politie vaak gebruikt om te trainen op gevaarlijke situaties,” legt hij uit. ‘’Net als door het Korps Mariniers bij Defensie,’’ aldus Kariebo.

Real-life

Tijdens het spelen de studenten het spel samen met echte politieagenten om samen te ervaren hoe het oefenen van vaardigheden in videogames van invloed kan zijn op het dagelijkse werk van de politie. De studenten hebben samen met de politieagenten de kracht van gamefication ervaren. Deze aanpak helpt om real-life vaardigheden in het dagelijkse politiewerk te verbeteren en training te bieden op een leuke en interactieve manier.

Waarom esports?

Medio 2022 richtte het Techniek Innovatie Huis een EsportsLab in. In het esports excellentieprogramma leren studenten niet zozeer een betere gamer te zijn. Maar vooral wat er nog meer voor nodig is om ergens de top van te halen. Zaken als leiderschap, communicatie, samenwerken, informatievaardigheden en organisatievermogen, maar ook een gezonde lifestyle worden getraind. Integraal onderdeel van het programma
esports zijn workshops van experts uit de esports-industrie.

Meer nieuws lezen

Studenten halen 567 euro op voor ALS fonds

19 april 2024: Meer opgehaald dan verwacht Lees verder

Studenten voor ict-support naar Litouwen

03 april 2024: Leuke en leerzame reis Lees verder
Bekijk meer nieuwsberichten