Intensieve samenwerking ROC Mondriaan en Rechtbank Den Haag

20 april 2023

ROC Mondriaan en Rechtbank Den Haag gaan intensiever samenwerken en vergroten de mogelijkheid voor mbo-studenten om bij de rechtbank een zinvolle stage te lopen. Studenten kunnen mogelijk doorstromen naar een baan bij de rechtbank of een (interne) hbo-opleiding. Dinsdag 19 april is de intentieverklaring ondertekend. De bedoeling is dat al in het schooljaar 2023-2024 meer studenten gaan stagelopen.

Passende stages

Voor diverse mbo-opleidingen van ROC Mondriaan zijn passende stages of functies bij de rechtbank passende te vinden. Bijna tien matches zijn gemaakt tussen mbo-opleidingen en de rechtbank. Zo kan een student Business Services stagelopen als Archiefmedewerker, maar ook opgeleid worden voor deze functie. Een student van de opleiding Facilitair medewerker heeft de keuze uit een aantal stage- en baanperspectieven, waaronder de functie Gerechtsbode.

Vooruitzicht

Ook studenten van de opleiding Legal, Insurance & HR services specialist en in de beveiliging vinden een stageplek bij de rechtbank. Eerstejaars Legal, Insurance & HR services specialist Canpolat Günes (16): ”Ik wil na mijn stage bij de rechtbank echt graag aan de slag daar, want mijn ambities liggen bij die sector. Het liefst binnen strafrecht, maar civielrecht is ook interessant.’’
Ook eerstejaars Alyssia Rakers (17) kijkt uit naar haar stage bij de rechtbank: ’’Ik heb tijdens mijn studie ontdekt dat ik rechten en het rechtssysteem heel interessant vind. Ik wil tijdens mijn stage meer ervaring opdoen en mijn juridische vaardigheden verbeteren.’’

Educatie rechtbankpersoneel

Een ander doel is aanbieden van ’permanente educatie’ door trainingen en opleidingen bij ROC Mondriaan aan personeel van de rechtbank. De samenwerking levert voor beide organisaties een win-win situatie op. In de aanloop naar de ondertekening gaven medewerkers van de rechtbank gastcolleges op school.

(op de foto vlnr: Rechtbank Den Haag, Merel Baas – van Vloten, Niet-gerechtelijk bestuurslid; ROC Mondriaan Marie Claire Gambon, Programmadirecteur; Marjan van Dongen, Onderwijsdirecteur)

Meer nieuws lezen

Studenten halen 567 euro op voor ALS fonds

19 april 2024: Meer opgehaald dan verwacht Lees verder

Studenten voor ict-support naar Litouwen

03 april 2024: Leuke en leerzame reis Lees verder
Bekijk meer nieuwsberichten