Week van het Geld

27 maart 2023

In samenwerking met Schoolformaat en Mondriaan vragen wij in de week van 27 tot en met 31 maart dit jaar aandacht voor de week van het geld. Het staat dit jaar in het teken van het thema “Bedwing de bling”. We willen jongeren en mbo-studenten leren hoe verstandig om te gaan met geld, hoe verleidingen te doorzien, en hoe te dromen zonder in de problemen te komen. Want wat lonkt en blinkt er een hoop. ‘Bling’ is overal en soms moeilijk te weerstaan.

Alles duurder?

Ook gemerkt dat alles duurder is geworden? Boodschappen, eten in de school, kantine en energierekening. Door de gevolgen van de inflatie neemt armoede onder studenten verder toe. En niet te vergeten de te hoge energieprijzen. Of deze gaat dalen is erg onzeker. En blijft dus het leven waarschijnlijk nog weel even duur. Dit zal je wel merken aan bijvoorbeeld de prijzen in de kantine van school of aan de prijzen voor kleding. Belangrijk om dus goed te letten op je geld.

Een aantal onderwerpen

Vind jij geld belangrijk? Hoe geef je geld uit? Ben je bewust van de verleidingen die veel geld kosten? Geef je onnodig geld uit? Geef je geld uit waar je later spijt van hebt? Heb je wel geld voor een scooter? Kom je geld te kort? We hebben voor jou een paar belangrijk onderwerpen voor je op een rijtje gezet. Bekijk ook de filmpjes, ze zijn echt de moeite waard.

Budgetteren

Budgetteren is het maandelijks bijhouden van je inkomen en uitgaven. Je ziet dan goed wat je overhoudt. Doe je dit al dan doe je het goed. Kijk nog even naar het filmpje budgetteren.

Rekeningen en schulden

Betalingsachterstanden? Je rekeningen worden dan niet op tijd betaald en dat kan leiden tot schulden. Je krijgt dan te maken met incassobureaus of deurwaarders. Er komen dan veel meer kosten bij. Beter om dan te budgetteren en sparen!

Verleidingen

Geef je wel goed je geld uit? Op Whatsapp, Facebook, Instagram en Tiktok kun je namelijk allerlei zaken (merkkleding, schoenen, laptops) kopen. Deze heb je waarschijnlijk niet nodig of zijn te duur. Allerlei mooie plaatjes, aanbiedingen verleiden jou om dit te doen.

Meer nieuws lezen

Onderwijs samen aan de slag in Delft-West

01 juni 2023: Betere samenwerking tussen stadsbestuur en onderwijs Lees verder

Nederlandse kampioenschappen mbo

25 mei 2023: Ook finales in Den Haag Lees verder
Bekijk meer nieuwsberichten